Следващ режисьорски проект на Мел Гибсън: военна драма

24.11.2014 г.
Следващ режисьорски проект на Мел Гибсън: военна драмаОсем години след премиерата на приключенската драма “Апокалипто”, носителят на “Оскар” Мел Гибсън отново насочва вниманието си към режисьорската позиция. Официален източник от компанията "Cross Creek Pictures" оповести малко по-рано днес, че Гибсън е изявил желание да режисира разработваната от едно десетилетие насам военна драма “Hacksaw Ridge” (“Хребетът “Ножовка”).

Амбициозната лента за Втората световна война е вдъхновена от истинска история за действията на самоотвержен американски войник, а надеждата на продуцентите е главната мъжка роля да бъде изпълнена от номинирания за “Златен глобус” Андрю Гарфилд (“Невероятният Спайдър-мен”).

Преговорите с Гарфилд и Гибсън протичат в момента и в най-добрия случай до няколко седмици те ще се присъединят официално към дълго подготвяния проект.

Действието на “Hacksaw Ridge” ще се развива през 40-те години на миналия век, а сюжетът ще се фокусира върху Дезмънд Т. Дос – млад войник от американската армия, който отказва да убива и да носи оръжие. Въпреки пренебрежителното отношение на останалите униформени, Дос остава в армията като медик и с действията си при битката за Окинава той спечелва уважението на цялата страна.

Въпреки че бива тежко ранен от граната (и по-късно от вражески снайперист), Дос успява да спаси живота на 75 американски войници – постъпка, която му носи не само три Пурпурни сърца, но и най-високото военно отличие в САЩ - "Медал на честта".

Андрю Гарфилд ще се превъплъти в образа на Дезмънд Т. Дос, а плана на студиото Cross Creek Pictures е стартът на снимките да бъде даден в средата на 2015-та година. За момента не се споменават други актьорски имена.

Освен режисьор на “Hacksaw Ridge”, Мел Гибсън ще бъде и продуцент заедно с Дейвид Пермът (“Лице назаем”) и Бил Меканик (“Новият свят”).

Бюджетът на лентата няма да надвишава сумата от 100 милиона долара, а снимките ще протекат в няколко различни държави.

Очакванията са, че “Hacksaw Ridge” ще тръгне по кината през втората половина на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.