Готов е сценарият на дълго подготвяния “Неуловим 2”

26.11.2014 г.
Готов е сценарият на дълго подготвяния “Неуловим 2”Веднага след успешния кинопоход на стилизирания комиксов екшън “Неуловим”, от студиото Юнивърсъл Пикчърс оповестиха, че ще бъде направено директно продължение. Изпълнителят на главната роля Джеймс Макавой потвърди нееднократно, че ще участва във втората част, а режисурата беше поверена отново на Тимур Бекмамбетов.

Първоначалният план на продуцентите бе снимачният процес на “Неуловим 2” да започне през лятото на 2010-та година, но появилите се трудности при оформянето на сценария и невъзможността Анджелина Джоли да изиграе отново ролята на професионалния убиец Фокс доведоха до значително забавяне на подготвителната работа.

През изминалите четири години повечето новини, свързани с втория “Неуловим”, бяха базирани основно на слухове и спекулации и не се знаеше точно какви са плановете на студиото. В интервю за сайта Coming Soon обаче, продуцентът на оригиналния филм Марк Плат разкри, че сценарият на продължението е вече напълно завършен.

Плат: “Разполагаме със сценарий, който смятам, че е много добър. Отне ни доста време, но не е лесно да се прави втора част на филм, който не изискваше задължително продължение. Все пак, един от главните ни герои не оцеля... А и не искахме просто да повторим същите неща. Имахме определени очаквания и искахме да сме напълно подготвени за втория филм. Работата не е лесна и както вече казах ние бяхме затруднени от факта, че в първия филм един от най-добрите персонажи беше убит. И се запитахме – какво ще прави сега героят на Джеймс Макавой? Но вече имаме добри идеи и нещата се нареждат по план.”

Плат не разкри кога се очаква да започнат снимките и поне за момента Джеймс Макавой е единственият актьор, който е потвърден за участие в “Неуловим 2”.

Има слухове, че снимачният процес на втората част ще стартира, след като режисьорът Тимур Бекмамбетов приключи с работата си по римейка (като исторически филм) на приключенската драма от 1959 г. “Ben-Hur”, предвиден за екран през февруари 2016 г., но все още няма коментар по въпроса от страна на Юнивърсъл Пикчърс.

Повече детайли за работата и екипа на “Неуловим 2” се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.