"Шефове гадняри 2" тръгна 3 пъти по-добре от оригинала

27.11.2014 г.
Изкуството на хейтърството спрямо началниците е обичано от посетителите на кина в САЩ, след като "Шефове гадняри 2" на New Line стартира там със солидния 1 милион долара постъпления във вторник срещу сряда през нощта.

Комедийното продължение с червен филмов рейтинг R (рестрикция за по-младия американски зрител, освен ако не е придружен от по-възрастен) е първото, макар и скромно предизвикателство към "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" на Lionsgate, като постигна близо три пъти по-висок резултат от първата част преди 3 години, която отвори с $365 000 през юли 2011 г.

Прогнозите са, че Гадняри-2 ще вземе от пазара около $35 млн за периода сряда - неделя, което е и празничният период на Деня на благодарността.
Оригиналът с Кевин Спейси, Колин Фарел, Джейми Фокс и Доналд Съдърланд, в сюжета на който имаше повече криминални елементи, отвори тогава с $28.3 млн през летните петък - вторник, за да достигне $117 млн в САЩ и $209.6 млн в глобално разпространение.

Първата част бе по сюжет и по сценарий на Майкъл Маркоуиц, докато във втората той е автор само на типажа на героите. Режисьор на първата бе Сет Гордън, а сега е Шон Андерс ("Секс запис" от лятото), а от оригиналния състав са отпаднали Колин Фарел и Доналд Съдърланд, но пък са дошли Крис Пайн и Кристоф Валц.

В България от утре, 28 ноември, ще видим отново Джейсън Съдекис, Чарли Дей и Джейсън Бейтман, които ще търсят отмъщение срещу зъл инвеститор (Кристоф Валц). Участват още звездите Дженифър Анистън, Джейми Фокс и Кевин Спейси. Филмът е програмиран от "Александра Филмс" в 36 кина - общо в 42 зали.

Дебютът на комедията в САЩ е на 3 321 екрана, които в петък ще станат 3 375.

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" ще доминира отпускарското време: досега той достигна $130 милиона за 4 дни в САЩ и $154 млн на международните пазари (общо $284 млн глобално), а наблюдателите очакват уловът в САЩ да удари $80 - 85 млн за петте дни.
Българският кинопоход на лентата очаквано тръгна от лидерската позиция в бокс офис класацията. За миналия уикенд, 21 - 23 ноември, тя вкара в касите на кината 363 920 лв, което е стабилен старт. До края на тaзи седмица лицето на Дженифър Лорънс ще събере повече от половин милион лева и със сигурност ще се нареди сред най-големите бокс офис хитове на годината у нас.

Спин-офът на DreamWorks Animation от тяхната Мадагаскарска поредица - “Пингвините от Мадагаскар" - не предложи показвания във вторник вечер в САЩ. Целта му е семейната аудитория с $45 - 47 млн за петте дни в 3 750 кинотеатъра.

Премиерата му в България също е утре, когато очакваме да излeзе и шведско-хърватската комедия "100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна", както и българската 3D мистъри комедия "Българ: Филмът". Очертава се премиерен петък у нас с 4 комедии наведнъж!
Copyright © 2024 Dir.bg.