Продължение на анимационния хит “Замръзналото кралство

02.12.2014 г.
Продължение на анимационния хит “Замръзналото кралство”Изненадващо дори за създателите си, $150-милионната като бюджет триизмерна лента “Замръзналото кралство” се превърна не само в най-печелившата анимационна продукция на всички времена ($1.3 милиарда приходи), но и сложи началото на успешен бизнес франчайз, включващ в себе си серии детски играчки, видеоигри, тематични паркове, изключително популярен албум с песни и предстоящ сценичен мюзикъл.

Режисираният от Крис Бък и Дженифър Лий филм също така бе награден и с две награди “Оскар” в категориите “Най-добър анимационен филм” и “Най-добра оригинална песен” (“Let It Go” на съпрузите Кристен и Робърт Лопес).

Имайки предвид положителните реакции на таргет аудиторията, популярността на главните герои и рекордните финансови постъпления от кинопрожекциите в целия свят, “Замръзналото кралство” без съмнение може да бъде причислен към едни от най-влиятелните анимационни филми на Уолт Дисни. Въпреки постигнатия значителен успех обаче, от Дисни в продължение на близо една година отказваха да разкрият, дали планират да направят продължение на лентата.

Но сега, за радост на почитателите на оригиналния филм, актрисата Идина Мензел (озвучавала Елза във филма) заяви, че подготвителната работа по втората част вече е започнала. По думите на Мензел ("Наемът", "Питай прахта", "Омагьосана", 12 епизода в сериала "Клуб Веселие"), от Уолт Дисни разработват както “Замръзналото кралство 2”, така и сценична версия на оригинала, която ще бъде готова през 2015-та година.

Номинираната за награда "Тони" (за изпълнението си в бродуейския мюзикъл "If/Then) Мензел пред The Telegraph:
“Работи се и по филма, и по сценичния мюзикъл. Не са се свързали с мен относно мюзикъла, но се надявам, че ще работя по филма. Ще видим какво ще стане. Аз просто се оставям на течението.”

Преди няколко месеца от Уолт Дисни обявиха, че в края на 2018-та година ще се състои световната премиера на техен анимационен филм, чието заглавие все още не се разкрива.

Холивудските наблюдатели смятат, че става дума именно за “Замръзналото кралство 2”, но поне за момента това не е официално потвърдено от страна на студиото.

Очакванията са, че в следващите няколко месеца от Дисни ще разкрият по-подробни детайли за бъдещите си анимационни проекти.
Copyright © 2024 Dir.bg.