Христо Живков влиза в „Невидимото момче“

04.12.2014 г.
Христо Живков влиза в „Невидимото момче“Това е нова продукция на Италия, Франция и Ирландия, чийто режисьор и продуценти са носители на „Оскар“. В него ключова роля има българският актьор, режисьор и продуцент Христо Живков.

Режисьор на лентата с оригинално название "Il ragazzo invisibile" е Габриеле Салваторес, който през 1992-ра година печели "Оскар" за чуждоезичен филм с „Медитеранео“ ("Mediterraneo"). Продуцентите („Индиго“) пък спечелиха „Оскар“ тази година в същата категория с филма „Великата красота“ (La grande bellezza).

Вижте трейлъра

Христо Живков (в ролята на Андрей):
„Винаги е приятно да се работи с такъв екип от професионалисти. Снимките продължиха 3 месеца, снимахме основно в Северна Италия. Вече се появиха 3 комикса и една книга, като всяко едно от тези издания са част от промоцията за филма“.

С характерния си стил да живее и твори между два свята, на измислицата и реалността, този път Салваторес създава детско приключенско фентъзи. Филмът разказва историята на 13-годишния Микеле, който открива, че може да става невидим. Като всяка история на големия италиански режисьор и тук зрителят е поканен да погледне отвъд очевидното и да стигне до парадоксалното откритие - незабелязваният от никой тийнейджър променя себе си и света, когато става невидим.

Габриеле Салваторес:
„В крайна сметка всички искаме да бъдем невидими или тайно се страхуваме от тази възможност - никой да не ни види и да останем недооценени“. Той шеговито добавя, че безплътният герой е много по-скъп от често срещаните за жанра летящи супермени. Режисьорът не крие, че голяма част от магията на филма е в сполучливата интерпретация на актьори като Фабрицио Бентиволио, Христо Живков и Ксения Рапопорт.

Живков си партнира в „Невидимото момче“ и с Валерия Голино, известна от филми като „Четири стаи“, „Смотаняци“, „Рейнман“, „Фрида“ и много други.

Филмът е с бюджет от 8 милиона евро и излиза на 18 декември 2014 г. на впечатляващите за Италия над 400 екрана.

Засега не е ясно дали "Невидимото момче“ ще се появи по екраните в България. В ролята на руски гангстер участва и смолянският каскадьор и актьор Райчо Василев ("Конан варварина", "Спартак: кръв и пясък", "Операция Делта Форс 4: Смъртна опасност", "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян", "Непобедимите 2").
Copyright © 2024 Dir.bg.