Матю Вон адаптира за голям екран романа “Призрачно момиче”

05.12.2014 г.
Матю Вон адаптира за голям екран романа “Призрачно момиче”2008-ма година се оказа повратна за филмовите и литературни творби, които са насочени основно към младата женска публика. Само два месеца преди първият филм от поредицата “Здрач” да се превърне в световен феномен, на книжния пазар се появи и младежкият роман “Призрачно момиче” (“Ghostgirl”), зад чиeто създаване стои небеизвестната американска писателка и журналистка Тоня Хърли.

Книгата за необикновените гимназиални преживявания на срамежливо момиче се превърна в един от бестселърите на 2008-ма година и успехът й сред младата женска публика доведе до появата на две директни литературни продължения.

Напълно очаквано, “Призрачно момиче” привлече вниманието на Холивуд и преди броени часове бе оповестено, че първата книга от поредицата на Тоня Хърли ще бъде пренесена на големия екран. Правата за екранизиране на романа са закупени от продуцента на “Гепи” и “Две димящи дулаМатю Вон (Matthew Vaughn), а работата по сценария се очаква да започне през първата половина на 2015-та година.

Също като литературния първоизточник, предстоящата филмова версия ще разказва за премеждията на Шарлот Ъшър – незабележима гимназистка, която отчаяно се опитва да стане популярна сред съучениците си. Всичко обаче се променя, когато младото момиче губи живота си след нелеп инцидент с дъвчещо мече. Превърнала се в бродещ по Земята призрак, Шарлот прави всичко възможно да запази връзката си с човешката цивилизация.

Писателката Тоня Хърли (която описва “Призрачно момиче” като “тийнейджърски романс с елементи на хорър”) ще участва в писането на сценария на филмовата адаптация, а Матю Вон ще продуцира заедно с Валъри Ван Галдър, която е маркетинг шеф на продуцентска къща "New Regency".

За момента не се споменават актьорски имена и търсенето на режисьор тепърва предстои да започне.

Повече детайли за екипа и работата по игралния “Призрачно момиче” се очаква да бъдат разкрити в първите месеци на 2015-та година.

Най-скорошната изява на Матю Вон като режисьор е в "Kingsman: Тайните служби", където е още сценарист и продуцент и която изява българските зрители ще могат да наблюдават на екран през февруари догодина.
Copyright © 2024 Dir.bg.