Какво ще предложи римейкът на “Старгейт”

08.12.2014 г.
Какво ще предложи римейкът на “Старгейт”Само преди няколко месеца се появи новината, че предстои да бъде заснет римейк на научнофантастичния екшън хит от 1994-та година “Старгейт”. За разлика от повечето подобни ситуации в Холивуд, по направата на новата версия ще работи същият екип, който засне оригиналната лента. На режисьорския стол се завръща отново германецът Роланд Емерих, а продуцентските задължения са поети от неговия дългогодишен партньор Дийн Девлин.

Първоначалното намерение на Емерих и Девлин бе да бъде направено директно продължение на оригиналния “Старгейт”, но по все още неясни причини до снимки така и не се стигна.

За сметка на това подготвителната работа по римейка протича по план и според Дийн Девлин снимките ще стартират веднага, след като Роланд Емерих приключи с работата си по втората част на “Денят на независимостта” - "ID Forever Part I".

Ето какво заяви Девлин в кратко интервю за сайта Nerd Report:
“Относно римейка на “Старгейт”. За съжаление, ще трябва първо да приключим с работата по “Денят на независимостта 2”. Роланд наистина иска да режисира новия “Старгейт”. Това е много важен проект и за двама ни. Имаме страхотни идеи и надеждата ни е, че ще започнем снимките веднага след втория “Ден на независимостта”.”

Снимките на продължението на касовата лента от 1996 г. стартират през лятото на 2015-та година и - имайки предвид казаното от Девлин - камерите на новия “Старгейт” най-вероятно ще се завъртят през 2016-та.

Лентата ще сложи началото на нова трилогия, която също както оригиналния филм ще разказва за връзката между древните народи и мистериозен времеви портал.

Сценарият на новата продукция все още не е завършен и поне засега Роланд Емерих и Дийн Девлин са единствените потвърдени членове на екипа. Има слухове, че познатите актьори от първия филм Кърт Ръсел и Джеймс Спейдър ще се появят за кратко в новата версия, но за момента липсва официален коментар по въпроса.

В най-добрият случай, римейкът на “Старгейт” ще бъде напълно завършен до 2017-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.