10 заглавия се борят за номинация за “Оскар” при визуалните ефекти

09.12.2014 г.
10 заглавия се борят за номинация за “Оскар” при визуалните ефектиДо раздаването на 87-те филмови награди “Оскар” остават малко повече от два месеца и спазвайки дългогодишната си традиция от американската академия за филмово изкуство и наука започнаха да разкриват списъци със заглавия, които имат най-големи шансове за получаване на номинации.

Преди няколко седмици бяха разкрити имената на 20-те анимационни филми, които кандидатстват за номинация в категорията ”Най-добър анимационен филм”, а сега вече се знае и кои филми имат шанса да се борят за златния приз в друга често дискутирана категория - “Най-добри визуални ефекти”.

Сред кандидатите се открояват както големи международни хитове (като “Трансформърс: Ера на изтребление” и “Завръщането на първия отмъстител”), така и продукции, чиито световни премиери все още не са се състояли (“Хобит: Битката на петте армии” и “Нощ в музея: Тайната на гробницата”).

Ето и пълният списък на претендентите за номинация:

- “Господарка на злото” – режисьор Робърт Стромбърг
- “Трансформърс: Ера на изтребление” – режисьор Майкъл Бей
- “Зората на планетата на маймуните” – режисьор Мат Рийвс
- “Годзила” – режисьор Гарет Едуардс
- “Интерстелар” – режисьор Кристофър Нолан
- “Пазители на Галактиката” – режисьор Джеймс Гън
- “Хобит: Битката на петте армии” – режисьор Питър Джаксън
- “Нощ в музея: Тайната на гробницата” – режисьор Шон Леви
- "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" – режисьор Браян Сингър
- “Завръщането на първия отмъстител” – режисьори Джо Русо и Антъни Русо

Решението относно това, кои 5 филма от списъка ще получат номинация за “Оскар”, ще бъде взето на 10-ти януари 2015-та година, а номинациите във всички категории ще станат публично достояние на 15-ти януари.

87-те филмови награди “Оскар” ще бъдат раздадени на 22-ри февруари догодина в Лос Анджелес. Водещ на бляскавата церемония ще бъде актьорът от “Звездни рейнджъри” Нийл Патрик Харис.
Copyright © 2024 Dir.bg.