Още за продължението на анимацията “Търсенето на Немо

10.12.2014 г.
Още за продължението на анимацията “Търсенето на Немо”През летния сезон на 2016-та година ще се състои световната премиера на скъпата триизмерна анимация на студията Уолт Дисни и Пиксар - “Търсенето на Дори” ("Finding Dory"). Предстоящата лента е директно продължение на международния хит от 2003-та година “Търсенето на Немо” ("Finding Nemo"), който донесе на създателите си приходи от близо един милиард долара.

Вижте предишен материал от 2012 г.

Режисурата на втората част е поверена на създателя на оригиналния филм Андрю Стантън, а в центъра на сюжета на приключенската анимация отново ще бъдат познатите герои Немо, Дори и Марлин. Вторият режисьор този път е Ангъс Маклейн, известен с работата си по "Таласъми ООД" (2001), "Феноменалните" (2004) и "УОЛ.И" (2008). В първия филм от 2003 г. корежисьор бе Лий Ънкрич ("Играта на играчките 2" и "Играта на играчките 3", 2010).

В продължение на близо една година от Пиксар не разкриваха никаква допълнителна информация за работата по “Търсенето на Дори”, но сега самия президент на студиото Джим Морис поговори накратко за това, какво могат да очакват зрителите от лентата.

В интервю за португалския сайт "Omelete" Морис разкри, че действието на втората част ще се развива точно шест месеца след случките в първия филм, а сюжетът ще се фокусира върху опитите на “забравящата риба” Дори да открие своите родители.

Морис: "Дори се опитва да живее по един нормален начин и прави всичко възможно да се пребори с проблемите, свързани с паметта й. Но след едно пътуване заедно с Немо тя решава, че е време да намери своя истински дом и своите родители.
Действието на филма се развива предимно в калифорнийския водно-биологичен институт – това е едно огромно съоръжение за подводен живот и рехабилитация на водни животни. Това е и мястото, на което е отгледана Дори. Амбициите ни с “Търсенето на Дори” са по-големи и освен любимите герои зрителите ще се запознаят с няколко съвсем нови персонажи – сред тях са октоподи, моржове и китове."


Актьорите Албърт Брукс и Елън Дедженерес отново озвучават главните герои Марлин и Дори, а към екипа на продукцията се присъединиха още Даян Кийтън, Юджийн Леви, Тай Бърел, Доминик Уест и Идрис Елба. “Търсенето на Дори” ще се разпространява в триизмерен формат, а отделеният бюджет е около 100 милиона долара.

Премиерата в САЩ на дългоочакваната 3D анимация ще се състои на 17-ти юни 2016 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.