Хакерите ударили и последния филм за Джеймс Бонд

15.12.2014 г.
Хакерите ударили и последния филм за Джеймс БондПървоначална версия на сценария на последния филм за Джеймс Бонд - "СПЕКТЪР" - била задигната от хакери при тяхната кибер атака срещу Сони пред ноември.

На официалната страница на филма продуцентът Eon Productions изрази безпокойството си от вероятността, сценарият да бъде огласен публично. Лентана трябва да излезе на екран през ноември догодина.

В съобщението се казва, че продуцентите "са научили тази сутрин" за кражбата. Сценарият е бил сред хакнатите от компютърните системи на Сони материали. Снимките на филма започнаха този месец (на 8 декември), след като на пресконференция преди това бе огласено заглавието му.

Говорител на Сони отрече твърденията на някои медии, че заради кибератаката снимките били прекратени. Инвестицията в сагата за легендарния британски агент е добра стъпка за Сони, доколкото последната лента ("007 координати: Скайфол") събра от зрители по света 1 милиард и 100 милиона долара.

На 24 ноември хакери проникнаха в компютърната мрежа на Сони пикчърс в Калифорния. Те пуснаха в интернет заплатите и номерата на социалните осигуровки на хиляди служители, включително и на известни личности от филмовия свят.

Северна Корея опроверга твърденията, че стои зад атаката поради факта, че във филма е включен и образът на нейния лидер, но определи действието на хакерите като правилно действие. ФБР разследва случката.

Главен сценарист на "СПЕКТЪР" е Джон Логан.
Copyright © 2024 Dir.bg.