Войната за пръстена едва започва

Войната за пръстена едва започваПризната от милиони хора по света за най-голямото приключение, разказвано някога, трилогията на Дж. Р. Р. Толкин “Властелинът на пръстените” хроникира епичната битка за притежанието на Единствения Пръстен. Ако се върне при своя създател, Мрачния господар Саурон, Пръстенът ще му даде силата да пороби целия света.

New Line Cinema представя “Властелинът на пръстените: Двете кули”, втория филм от кино-трилогията на Питър Джаксън, епично приключение за борбата на доброто срещу злото, развиващо се в смутните времена из Средната земя.

Филмирането на трилогията изисквало безпрецедентни усилия – три филма, снимани едновременно в продължение на година и половина. Първият филм от трилогията, “Властелинът на пръстените: Задругата та Пръстена”, излезе на екран на 19 декември, 2001 г., получи възторжени отзиви от зрителите и критиката и донесе приходи  повече от 860 милиона долара. Филмът бе номиниран за 13 награди Оскар ®, повече от всеки друг филм, излязъл през годината, и спечели 4 награди, включително и за разтърсващите визуални ефекти, позволили на екипа на Питър Джаксън да пресъздаде достоверно света на Толкин.

В края на първата част, след смъртта на Боромир и пропадането на Гандалф в пукнатината на Казад-дум, Задругата се разпада под натиска на обстоятелствата. Разделя се на три групи, но всеки от първоначалните й членове е твърдо решен да продължи героичния си поход.

Властелинът на пръстените: Двете кули” започва сред хълмовете на Емин Мюл, където изгубилите пътя хобити Фродо (Илайджа Ууд) и Сам (Шон Остин) откриват, че са преследвани от загадъчния Ам-гъл и успяват да го пленят. Странното създание, завладяно от мисълта за пръстена, обещава да заведе хобитите до Черните порти на Мордор, ако го освободят. Сам не се доверява на новия им спътник, но на Фродо му дожалява за Ам-гъл, който също като него, преди време е бил Носител на Пръстена.

Арагорн (Виго Мортенсен), елфът Леголас (Орландо Блум) и джуджето Гимли (Джон Рис-Дейвис) стигат до обсаденото кралство Рохан, чийто велик някога владетел, крал Теоден (Бърнърд Хил) е изпаднал под смъртоносната магия на Саруман. Еовин (Миранда Ото), племенницата на краля, разпознава Водача в Арагорн. И въпреки че се чувства привлечен от нея, Арагорн не може да забрави любовта си към елфската принцеса Арвен (Лив Тайлър) и това, което са си обещали.

Гандалф Сивия (Иън Маккелън) се е преродил като Гандалф Белия след епичната си битка с Балрог и напомня на Арагорн, че съдбата му е да обедини народа на Рохан с оцелелите в последната твърдина на хората – Гондор.

Междувременно пленените хобити Мери (Доминик Монахан) и Пипин (Били Бойд) са успели да избягат от Урук-хай, в тайнствената гора Ветроклин, където сред древните дървета срещат неочакван съюзник – Дървобрад, живо, ходещо дърво-пастир, чиито владения Саруман е покорил.
Разделени членовете на Задругата ще се сблъскат с най-различни опасности и древни чудеса. Заедно те ще трябва да се изправят срещу могъщата сила на Двете Кули – Ортанк в Исенгард, където поквареният магьосник Саруман създава смъртоносна 10-хилядна армия; и крепостта на Саурон в Барад-дур, дълбоко в мрачната пустош на Мордор.

Във “Властелинът на пръстените: Двете кули” е представена цяла галерия от завладяващи нови герои като…

Ам-гъл. Едва забележимо в първия филм, това загадъчно същество излиза на светло, за да изиграе ключова роля в Похода за унищожаването на Единствения Пръстен.
Народът на Рохан – включително и красивата Еовин, нейният брат Еомер (Карл Ърбан) и омагьосаният крал Теоден.
Змийския език (Брад Дуриф), двуличният съветник на Теоден и шпионин на Саруман в Рохан.
Фарамир (Дейвид Уенам), от Гондор, брат на убития Боромир.
Ентът Дървобрад, ходещо дърво-пастир, едно от най-старите същества в Средната земя.
Copyright © 2024 Dir.bg.