"Jobs") на Universal, пореде..."/> Кино

Кейт Уинслет в "Джобс"?

20.12.2014 г.
Кейт Уинслет в Кейт Уинслет е в преговори за главната женска роля в "Джобс" ("Jobs") на Universal, пореден биографичен филм за покойния Стив Джобс. Той ще бъде игран от германския актьор Михаел Фасбендер, а Сет Роугън е в ролята на съоснователя на "Епъл" Стив Возняк. Режисьор е Дани Бойл.

Ерън Соркин написа сценария заедно със Скот Рудин, а продуценти са Морк Гордън и Гимон Касади. Лентата е по биографията с автор Уолтър Айсъксън и първоначално бе в ръцете на Сони, които обаче изоставиха проекта и той бе поет от Юнивърсъл.

Говори се и за роля на Джеф Даниълс като бившия президент на "Епъл" Джон Скъли, но засега не се споменават конкретни оферти.

Проектът е обещаващ и не е изненада, че Уинслет е била привлечена от него. Нейни агенти, които я представляват пред Юнивърсъл, компаниите "CAA" и "United Agents". Досега за ролята слуховете витаеха около Джесика Частейн.

Кейт Уинслет вече получи "Оскар" за най-добра актриса за изпълнението си в "Четецът" (2008), очакват се нейните роли във фантастичния екшън "Insurgent" (2015) и криминалната драма "Triple Nine" (2015).

Един от предишните проекти за Стив Джобс бе биографичната драма "jOBS" (2013) с Аштън Къчър, която обаче бе съсипана от критики и не видя бял свят в България. Къчър пък остана без значителна кинороля оттогава, а българските зрители ще го видят през февруари догодина в миманса на семейната комедия "Ани".
Copyright © 2024 Dir.bg.