Хобит с рекорд: най-касовата премиера за всички времена у нас

22.12.2014 г.
Хобит с рекорд: най-касовата премиера за всички времена у насОт Форум Филм днес се похвалиха, че "Хобит: Битката на петте армии" е гледан от 62 022 български кинозрители, реализирайки боксофис от 635 384.50 лв..
Това го превръща в най-добрата премиера за 2014 г. - и най-успешната за 53-годишния новозеландски режисьор Питър Джаксън.

Вижте кратък откъс от филма (сцената "Атакувай града!", 1:08 мин.).

Българските боксофис резултати на филма задминаха, освен предишните две части от трилогията за Хобит („Хобит: Неочаквано пътешествие“ и „Хобит: Пущинакът на Смог“), но и всички филми от предходната трилогия - „Властелинът на пръстените“.

След 16 години усилена работа, 6 филма и милиарди долари боксофис, пътешествието в Средната земя завърши. Епичният завършек на Хобит-трилогията е повече от достоен и още в премиерния си уикенд започна да поставя рекорд след рекорд. Феновете отдадоха дължимата почит на режисьора Питър Джаксън и творчеството на Дж. Р. Толкин, разбивайки световния и родния бокс офис.

Епичната приключенска продукция отбеляза подобаващо премиерния си уикенд, като се превърна не само в най-гледаната декемврийска премиера у нас на всички времена, но и в най-гледаната тридневна премиера (19, 20 и 21 декември 2014 г.) на всички времена.

„Това е не само краят на една трилогия. Това е краят на една епоха. Епохата на Средната земя“ - споделя развълнуваният Питър Джаксън. На режисьора му е най-трудно да сложи края на сагата, но с работата си по трилогията „Хобит“ той остави още една незаличима следа в света на киното.
Copyright © 2024 Dir.bg.