Ще има ли продължение комедията “Ананас Експрес”?

24.12.2014 г.
Ще има ли продължение комедията “Ананас Експрес”?Докато Холивуд все още реагира на бурните събития около комедията “Убийствено интервю”, в интернет започнаха да се появяват нови слухове и спекулации относно бъдещите проекти на актуалното в момента дуо Джеймс Франко и Сет Роугън.

Преди да обединят сили за “Убийствено интервю”, двамата актьори са се появявали заедно в няколко различни филмови проекти, сред които се отличават “Ананас Експрес” (2008), “Зеленият стършел” (2011) и “Това е краят” (2013).

Най-известното им екранно партньорство до момента е в екшън комедията “Ананас Експрес”, която се завъртя по кината през летния сезон на 2008-ма година. Продуцираната от Джъд Апатоу лента натрупа приходи в световен мащаб от над 100 милиона долара, при бюджет за снимки от 25 милиона.

Веднага след постигнатия успех в бокс офиса се появи информация, според която от студиото Колумбия Пикчърс планират да финансират направата на директно продължение. Натоварените графици на Джеймс Франко и Сет Роугън обаче забавиха значително подготвителната работа по “Ананас Експрес 2” и през изминалите няколко години липсваше нова информация за статута на проекта.

Но сега, повече от шест години след премиерата на оригинала, източници от Колумбия Пикчърс (цитирани от The Daily Beast) съобщиха, че продуцентът Джъд Апатоу планира в най-скоро време да сформира снимачния и актьорски екип на “Ананас Експрес 2”. Все още не се разкрива дали продукцията разполага с напълно завършен сценарий, но за сметка на това се знае, че Джеймс Франко, Сет Роугън и Дани Макбрайд имат желание да се завърнат отново в ролите на падащите си по марихуана приятели Соул, Дейл и Ред.

Според Daily Beast, единствената пречка пред екипа на “Ананас Експрес 2” е исканият от Джъд Апатоу бюджет за снимки от 50 милиона долара. Наскоро от Колумбия Пикчърс са отказали да отпуснат исканата сума, но все пак е важно да се отбележи, че преговорите между Апатоу и началството на студиото все още не са приключили.

В най-добрия случай до няколко седмици ще стане ясно дали се е стигнало до споразумение между двете страни или Апатоу ще бъде принуден да търси подкрепа от друго студио.

Все още не се знае дали създателят на оригиналния “Ананас Експрес” Дейвид Гордън Грийн ще режисира продължението и поне за момента Джеймс Франко, Сет Роугън и Дани Макбрайд са единствените актьори, чиито имена се свързват с разработваната втора част.

Повече детайли за работата по “Ананас Експрес 2” се очаква да бъдат разкрити през първата половина на 2015-та година.
Copyright © 2020 Dir.bg.