най-..."/> Кино

Най-доходоносните актьори

27.12.2014 г.
Най-доходоносните актьориСлед класацията на "Форбс" за най-надценените актьори в Холивуд, днес излезе и класация за тези от тях, на чието участие се дължат и най-големите касови приходи.

Филмите с участието на 24-годишната Дженифър Лорънс (на снимката) са донесли постъпления от 1.4 млрд. долара. Тази година излязоха две култови продължения с нейно участие - "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" и "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще".

На второ място в списъка на най-касовите актьори за 2014 г. е звездата Крис Прат от фантастичния екшън "Пазители на Галактиката". Прат озвучи и главния герой Емет в приключенската 3D анимация "Lego: Филмът". Филмите с участието на Прат са донесли 1.2 млрд. долара.

Тройката се оформя от Скарлет Йохансон с 1.18 млрд. долара. Тази година тя не само роди, но игра и в "Завръщането на първия отмъстител" и "Люси".

В обяснение на методологията си, от Forbes обясняват, че към всеки филм на дадена звезда за 2014 г. са добавили неговия глобален бокс офис (от "Box Office Mojo"), след което са придали ранг (относителна тежест) на всеки актьор.

Останалата част от класацията е следната:
4. Марк Уолбърг - 1 млрд ("Трансформърс: Ера на изтребление");
5. Крис Евънс - 801 млн ("Завръщането на първия отмъстител");
6. Ема Стоун - 764 млн ("Невероятният Спайдър-мен 2", "Магия в полунощ", "Birdman");
7. Анджелина Джоли - 758 млн ("Господарка на злото");
8. Джеймс Макавой - 747 млн ("Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", "The Disappearance of Eleanor Rigby");
9. Майкъл Фасбендър - 746 млн ("Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще");
10. Хю Джакман - 746 млн ("Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще").
Copyright © 2024 Dir.bg.