Нова информация за филма “Петдесет нюанса сиво

06.01.2015 г.
Нова информация за филма “Петдесет нюанса сиво”Още преди да започнат снимките “Петдесет нюанса сиво” си спечели славата на един от най-противоречивите и дискутирани холивудски проекти. Филмът с бюджет от 40 милиона долара е вдъхновен от едноименния еротичен роман на писателката Е.Л. Джеймс, а българската му премиера е насрочена за средата на месец февруари тази година.

След продължилите близо шест месеца кастинги, за изпълнители на главните роли бяха избрани познатата от “Внедрени в час” актриса Дакота Джонсън и бившия ирландски модел Джейми Дорнан, чиито дебют в света на киното бе в драмата на София Копола “Мария Антоанета”.

Имайки предвид популярността на книгата и силната рекламна кампания, прогнозите са, че филмовата адаптация ще се превърне в един от хитовете на зимно-пролетния сезон. От студиото Юнивърсъл Пикчърс не крият големите си очаквания и вече се знае, че планът на продуцентите е да пренесат на големия екран и двете литературни продължения на книгата-първоизточник (чиито заглавия са “Петдесет нюанса по-тъмно” и “Петдесет нюанса освободени”).

Темата за екранната химия между главните актьори Джейми Дорнан и Дакота Джонсън е често дискутирана от феновете на книгата, а спекулациите относно множеството сексуални сцени във филма се увеличиха значително през изминалите няколко месеца.

С надеждата да разграничи фактите от слуховете продуцентът на лентата Майкъл Де Лука заяви: “Химията между Джейми и Дакота е много силна. Няма две мнения по въпроса. Двамата наистина се харесват и това се отразява на историята и техните герои. Феновете ще се уверят, че случващото се във филма е също толкова вълнуващо колкото в книгата. Знаем, че този проект е следен внимателно от милиони хора по света и осъзнаваме голямата си отговорност пред феновете. Има някои прекалено натуралистични сцени от книгата, които не включихме във филма, тъй като нямаше да получим R-рейтинг. Но това в никакъв случай не омаловажава влиянието на историята върху зрителя.”

Де Лука също така потвърди появилите се слухове за заснети допълнителни сцени с еротично съдържание: “Не става дума за дълги сцени, а по-скоро за определени моменти и кадри, които допълнително обогатяват филма. Да, сексуалността е важна част от света на “Петдесет нюанса сиво”, но все пак не трябва да се забравя, че това е една любовна история. Ако обръщахме внимание само на BDSM елементите, то тогава нямаше да имаме никакъв филм.”

Има информация, че продуцентите планират в бъдеще да пуснат в определени киносалони и нецензурирана версия на еротичната драма, но за момента това не е официално потвърдено от Юнивърсъл Пикчърс.

В предстоящата лента Джейми Дорнан се превъплъщава в образа на мистериозния милиардер Крисчън Грей, а Дакота Джонсън поема ролята на колежанката Анастасия “Ана” Стийл, чиито живот се променя коренно след запознанството й с Грей. Екранни партньори на Дорнан и Джонсън са Люк Граймс, Арън Тейлър Джонсън, Дженифър Ел, Марша Гей Хардън и британската певица Рита Ора.

Българската премиера на “Петдесет нюанса сиво” ще се състои на 13-ти февруари 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.