Неостаряващата класика на Фрaнсис Форд Копола „Кръстникът“ - на голям екран под звуците на симфоничен оркестър

07.01.2015 г.
Неостаряващата класика на Фрaнсис Форд Копола „Кръстникът“ - на голям екран под звуците на симфоничен оркестърНеостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена в зала 1 на НДК през ноември 2015

Един от любимите на няколко поколения шедьоври на aмериканското кино – „Кръстникът“ ("The Godfather", 1972), се завръща на голям екран в HD формат, по-завладяващ от всякога. Благодарение на концепцията CineConcerts, неостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена в зала 1 на НДК на живо със симфоничен оркестър на 7 ноември 2015 година. За първи път ще чуем на живо незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на италианския композитор Нино Рота (1911 - 1979 г.).

Отличена с награда Grammy, музиката от „Кръстникът“ остава и до днес един от най-емблематичните саундракове в историята на киното. Филмът на Paramount Pictures получава и три награди „Оскар“ - за най-добър филм, за най-добър актьор (Марлон Брандо) и за най-добър адаптиран сценарий (Марио Пузо и Франсис Форд Копола). Първата част от трилогията на Копола е обявена за най-добрия холивудски филм за всички времена в класацията на Hollywood Reporter от юни 2014 година, а в момента е класирана на второ място във „вечната“ класация на филмовата енциклопедия IMDB.

Концепцията на CineConcerts е чисто нова, а премиерата на първия спектакъл THE GODFATHER LIVE беше на 8 декември 2014 г. в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. Следват още 25 европейски града, които през следващата година ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино.

Софийската публикa ще има възможността да види отново на голям екран филмовата класика, с внушителния съпровод на над 60 музиканти на 7 ноември 2015 година в зала 1 на НДК. Билетите (на цени от 60 до 110 лв.) ще бъдат в продажба от понеделник (12.01.15) в мрежата на Eventim в цялата страна и билетен център НДК, а повече информация може да се открие на специалната страница във Фейсбук на това събитие.

Вижте официалния трейлър на "THE GODFATHER LIVE".

Paramount Pictures Corporation (PPC) е глобален продуцент и дистрибутор на филмови продукции, част от Viacom (NASDAQ: VIAB, VIA), водеща компания за съдържание с множество изтъкнати и уважавани имена във филмовата, телевизионна и дигитална индустрия.

Paramount контролира част от най-влиятелните марки във филмовата индустрия, включително Paramount Pictures, Paramount Animation, Paramount Television, Paramount Vantage, Paramount Classics, Insurge Pictures, MTV Films, както и Nickelodeon Movies.
Copyright © 2020 Dir.bg.