Брад Пит, Крисчън Бейл и Райън Гослинг заедно на големия екран

15.01.2015 г.
Брад Пит, Крисчън Бейл и Райън Гослинг заедно на големия екранУспехът на “Вълкът от Уолстрийт” в международния бокс офис поднови интереса на Холивуд към историите за случващото се в американската и глобална финансова система. В момента се разработват няколко филмови проекта на тази тема, като най-амбициозният от тях носи заглавието “The Big Short”.

Все още незавършеният сценарий на предстоящата лента е базиран на книгата по истински събития “The Big Short: Inside the Doomsday Machine”, а бюджетът за снимки и реклама ще бъде отпуснат от студиото Парамаунт Пикчърс.

Първата информация за филмовата версия на “The Big Short” се появи преди около половин година, но едва сега от Парамаунт разкриха имената на актьорите, които ще изиграят главните роли. Неназован източник от студиото, цитиран от сп. “Variety”, обяви преди броени часове, че Брад Пит, Крисчън Бейл и Райън Гослинг официално са се присъединили към екипа на финансовата драма. Самият Пит продуцира филма чрез компанията си Plan B.

Все още не се разкрива информация за персонажите на тримата изпълнители, но за сметка на това се знае, че цялостният сюжет ще разказва за хората и събитията, довели до световната финансова криза през 2008-ма година.

На режисьорския стол на амбициозната драма ще седне 47-годишният Адам Маккей, който до момента е работил предимно в комедийния жанр (негови са “Водещият”, “Ченгета в резерв” и “Доведени братя”). Освен режисьор, Маккей е също така сценарист на лентата.

Камерите на “The Big Short” се очаква да се завъртят до една година, а към вече потвърдените трима актьори се очаква да се присъединят още няколко известни на широката публика изпълнители.

Любопитно е да се отбележи, че за компанията на Пит "Plan B" това е втори филмов проект (след “Кешбол”), който е вдъхновен от творба на писателя Майкъл Люис.

Повече информация за предстоящия “The Big Short” ще бъде разкрита в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.