Лорънс & Лорънс от "Игрите на глада" се събират при Камерън за нов филм

18.01.2015 г.
Лорънс & Лорънс от Звездното дуо от втория и третия филм на фантастичната поредица "The Hunger Games", режисьорът Франсис Лорънс и актрисата Дженифър Лорънс, стават отново един екип в драмата "The Dive" ("Гмуркането"), която ще бъде продуцирана от Джеймс Камерън за FOX, съобщава изданието "The Wrap". Засега обаче, агентите както на 43-годишния австриец Франсис (който от 3-годишен живее в САЩ), така и на 24-годишната носителка на "Оскар" Лорънс, не отговарят на многобройните молби за коментар.

Фр. Лорънс и Дж. Лорънс работиха съвместно в "Игрите на глада: Възпламеняване" (2013 г.), "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1" (2014) и "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2" (2015).

Лентата "The Dive" е по истински случай и разказва за трагичната история на фридайвърите Франсиско Ферерас (американец, имигрант от Куба) и жена му Одри Местр (мексиканка от френски произход), които се съревновават по най-дълбоко потапяне във вода с поемане само на една глътка въздух. На 12 октомври 2002 г. Одри загива при съмнителни обстоятелства, при опит да подобри както собственото си предишно постижение, така и поставения от британката Таня Фрийтър рекорд от 17 август същата година.

Обвиненият за злополуката Ферарас отдава почит на съпругата си, като година след смърттта й се гмурка на постигнатата от нея дълбочина от 171 м., което е филмирано от Камерън.

Дженифър Лорънс ще изиграе Местр, а Камерън продуцира заедно с партньора си от "Lightstorm Entertainment" Рей Санчини. Дейна Стивънс ("Проблясък", "Град на ангели", "Живот или нещо подобно") е завършила последния вариант на сценария - според неназован източник, близък до проекта.

Дженифър Лорънс е познато лице в студиата на Фокс, след като се подготвя за драмата на Дейвид Ръсел "Joy" ("Джой") с премиера през декември т.г., както и за "Х-Мен: Апокалипсис" на Браян Сингър, в който се завръща в ролята на Мистик.

Франсис Лорънс по-рано е работил с Фокс по филма "Вода за слонове" (2011 г.), след като преди това режисира за Warner Bros. "Константин" (2005) и "Аз съм легенда" (2007).

И двамата Лорънс са представлявани от агенция "Creative Artists" и адвокат Гречен Ръш, като интересите на режисьора представлява и втора агенция - "3 Arts Entertainment".

(TheWrap)
Copyright © 2024 Dir.bg.