Досиетата Х” се завръща на малкия екран с нови епизоди

20.01.2015 г.
“Досиетата Х” се завръща на малкия екран с нови епизодиПрез изминалите близо седем години нееднократно се повяваше противоречива информация за бъдещето на планираната трета пълнометражна игрална версия на “Досиетата Х”. Докато все още се спекулира дали дълго планираният кинофилм ще бъде заснет, от компанията 20th Century Fox изненадаха феновете на Мълдър и Скъли с новината, че оригиналният телевизионен сериал ще бъде продължен със съвсем нови епизоди.

Информацията за рестартирането на тв сериала “Дoсиетата Х” идва само няколко дни, след като звездата от сериала Джилиан Андерсън заяви в разговор за подкаст-шоуто “Nerdist”, че независимо дали става дума за кино или телевизионен формат, тя е готова да се завърне отново в култовата роля на Дейна Скъли.

От 20th Century Fox не разкриват подробна информация за бъдещите нови епизоди на сериала, но вече се знае, че подготвителната работа е започнала и стартът на снимките ще бъде даден в следващата една година. На екран поредицата трябва да излезе през 2016 г.

Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън със сигурност ще се завърнат на малкия екран в ролите на Мълдър и Скъли, а разработването на сценария и снимачният процес отново ще бъдат надзиравани от Крис Картър (създателя на целия франчайз) в качеството му на изпълнителен продуцент.

Според източници от студиото, в момента се изготвят графиците на екипа и се обсъждат логистичните въпроси. Преговорите с по-голямата част от оригиналния екип на сериала все още не са приключили, но - по думите на президента на Fox TV Group Гари Нюмън - ситуацията е “обнадеждаваща”.

Все още не се знае точно с колко епизода ще бъде продължен Дoсиетата Х”, а Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън са единствените изпълнители, чиито имена се свързват официално с ТВ-продукцията.

В следващите няколко седмици се очаква да бъде оповестена нова информация за бъдещите серии на популярния сериал от 1993 - 2002 г.
Copyright © 2019 Dir.bg.