“Харесва ми да съм сред момичетата на Бонд…” - Холи Бери

“Харесва ми да съм сред момичетата на Бонд…” - Холи БериКогато Холи Бери започва снимките в ролята на Джинкс, тя вече е призната за много талантлива и разностранна актриса. Но със спечелването на Оскар® за най-добра актриса за ролята в “Monster’s Ball”, пред нея се открива цял нов свят. На въпроса как се чувства във филм за Бонд, незабавно след получаването на Оскар®, отговорът й бил също толкова незабавен и точен. “Мисля, че това придава блясък на златото”, казва тя. “За мен е удоволствие да съм момиче на Бонд!”

Когато се завърнала на снимачната площадка на “Не умирай днес” със своя Оскар®, Бери била посрещната с възторг от актьорите и останалите от екипа. “Всички толкова много се радваха за мен – особено Пиърс – и аз се почувствах много горда. После продължихме работата си”, усмихва се тя. “О, кей, ти спечели, страхотно, сега нека си продължим снимките”.

През кариерата си, Бери се е радвала както на драматични, така и на екшън-ориентирани роли. “Винаги съм се стремила да бъда разностранна”, казва тя. “Не умирай днес” допълва филми като “Monster’s Ball” чудесно и затова за мен беше удоволствие да се снимам и в двата. Така искам да се развива кариерата ми”.

Точно както Бонд в съвсем нова ситуация, така и Джинкс е нов тип Бонд- момиче. Бери намира ролята на Джинкс за вълнуващо предизвикателство. “Аз харесвам Джинкс”, казва тя. “Тя е наистина силна и аз харесвам факта, че това е следващата стъпка в еволюцията на жените във филмите за Бонд. Година след година те ставаха все по-силни, все по-умни, и по-равни с Бонд, при това без да губят своята женственост. Сега те са равностойни интелектуални и физически съперници на Бонд – и Джинкс е още една стъпка в тази еволюция. “Джинкс е наистина секси”, продължава Бери. “Супер женствена, много остроумна, и бърза колкото Бонд с ефектните заковаващи реплики. Според мен това е най-голямата сила за една жена – сексапил и твърдост едновременно. Джинкс има много нива в характера си и за мен беше огромно удоволствие да изиграя тази роля”.

Според Бери, Лий Тамахори е перфектният режисьор за филми като “Не умирай днес”. “Той внася определена острота и непредвидимост в действието”, казва тя. “Това е Бонд-филм, и някои от съставните части са задължителни – коли, високотехнологични приспособления, хубави жени – но той придава модерен аспект на всичко това”.

Бери била развълнувана и от възможността да работи в такава близост с Пиърс Броснън. “Да се работи с Пиърс е прекрасно”, казва тя. “Той влиза в образа на Бонд като в удобни обувки, и много му отива. Толкова е уверен в ролята си! Това вдъхва увереност и на партньорите му. Той винаги ни оказваше пълната си подкрепа”.

Джинкс прекарва повечето от времето си в избягване на преследвачи и преследване на злодеи, но в ролята й има и много блясък. “Чувствах се като у дома си с модните облекла на Джинкс”, смее се Бери. “Многобройните битки и каскади бяха по-трудни; трябваше да изглежда, че се справям с лекота. Роклите бяха лесната част”. Относно екшън епизодите, “С повечето от тях нямах особени проблеми”, казва тя. “Бой с ножове, престрелки – способна съм да направя това и да изглеждам професионалистка. Но имаше една каскада, която едва не ме довърши.”
“Пиърс и аз трябваше да тичаме успоредно с рулиращ самолет, докато успеем да се хванем за колесника”, продължава тя. “Скоростта не беше повече от 15 мили в час и аз бях сигурна, че ще мога да се справя. Но не можете да си представите, колко висока изглежда тази скорост, когато се опитвате да се качите на самолет в движение. На четвъртия или петия опит бях напълно изтощена. Пиърс, разбира се, го правеше безпогрешно, но аз така и не успях. “Накрая монтажът спаси положението”, смее се тя.
Copyright © 2024 Dir.bg.