Подготвя се предистория на класическия хорър “Нощта на живите мъртви”

02.02.2015 г.
Подготвя се предистория на класическия хорър “Нощта на живите мъртви”Режисираният от Джордж Ромеро “Нощта на живите мъртви” ("Night of the Living Dead", 1968 г.) остава и до ден-днешен един от най-популярните и дискутирани хорър-трилъри.

Нискобюджетната черно-бяла лента мина по световните киноекрани през 1968-ма година и донесе на създателите си приходи от над 30 милиона долара. Успехът доведе до направата на няколко продължения, а влиянието на самия филм се усеща в популярни съвременни “зомби-заглавия” като “Заразно зло”, сериала “Живите мъртви” и блокбастъра “Z-та световна война”.

Имайки предвид всичко това не е изненадващо, че Холивуд отново обръща поглед към света на “Нощта на живите мъртви”. Официален източник от студиото Radar Pictures оповести, че е започнала подготвителната работа по нов хорър филм, който ще разказва за събитията преди описаните случки в оригиналния.

Пълнометражната предистория ще носи името “Origins”, а неин режисьор ще бъде синът на Джордж Ромеро (канадско-американският режисьор от кубински произход вдругиден ще навърши 75 години) - Камерън Ромеро.

Действието на предстоящата лента ще бъде ситуирано през 1962-ра година. Историята ще разказва за военния лекар Райън Картрайт - в разгара на Кубинската криза той започва да работи по експериментално лекарство, което трябва да поддържа човешкия живот в случай на ядрено нападение. Но опитите на Картрайт довеждат до отприщването на смъртоносна и ужасяваща чума, която ще разкъсва Земята в продължение на десетилетия.

Режисьорът Камерън Ромеро: “Origins” е страхотна възможност за мен да продължа семейната традиция в създаването на страховити истории със зомбита. Това ще бъде и интересно изживяване на феновете на Ромеро, които могат да очакват една невиждана до момента предистория за първата поява на зомбитата.”

“Origins” все още не разполага с актьорски състав, но вече се знае, че старт на снимките ще бъде даден малко по-късно тази година. Освен режисьор на филма, Камерън Ромеро е сценарист и продуцент в партньорство с Тед Фийлд (“Джуманджи”), Майк Уебър (“Последният самурай”) и Томас Ван Дел (“Ловки ръце”).

Бюджетът на “Origins” няма да надвишава сумата от 30 милиона долара и очакванията са, че снимачният екип ще работи в няколко различни американски щата. Ако всичко протече по план, хорър-трилърът ще тръгне по кината през втората половина на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.