Нова информация за бъдещето на поредицата “Междузвездни войни”

02.02.2015 г.
Нова информация за бъдещето на поредицата “Междузвездни войни”Преди по-малко от три месеца от студиото Уолт Дисни съобщиха, че дългият снимачен процес на седмия “Междузвездни войни” е приключил. Официалното заглавие на високобюджетната приключенска фантастика е “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, а българската й премиера е насрочена за края на 2015-та година. Любимите на феновете персонажи Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея отново ще бъдат представени на голям екран от актьорите Харисън Форд, Марк Хамил и Кери Фишър.

Още преди да започнат снимките на “Силата се пробужда” от Уолт Дисни оповестиха, че ще продължат поредицата не само с директни продължения, но и със самостоятелни заглавия, чиито сюжети ще се фокусират единствено върху премеждията на популярни герои като Йода, Боба Фет и Хан Соло.

Информацията за тези разработвани продукции е оскъдна и все още не се знае точно кои актьори от предстоящата седма част ще продължат да бъдат част от вселената на франчайза. За сметка на това президентът на "Уолт Дисни" Робърт Айгър потвърди малко по-рано днес носещите се от месеци слухове относно премиерите на “Междузвездни войни: Епизод 8”, “Епизод 9” и първия самостоятелен “Star Wars”-филм.

Айгър: “Като един от малкото хора, които посетиха снимачната площадка на “Силата се пробужда” и видяха част от заснетия материал, мога да уверя милионите фенове на “Междузвездни войни”, че филмът си заслужва чакането. И това е само началото на нова ера за тази поредица. Следващата година (2016-та) ще пуснем по кината първия самостоятелен филм, а през 2017-та той ще бъде последван от “Междузвездни войни: Епизод 8”. Ще сложим край на тази трилогия с “Епизод 9”, който ще се появи през 2019-та година.”

Самостоятелната “Star Wars”-лента ще бъде режисирана от създателя на “Годзила” Гарет Едуардс, а снимките на “Епизод 8” ще протекат под надзора на Райън Джонсън (“Looper: Убиец във времето”). Очакванията са, че Джонсън ще поеме режисурата и на “Епизод 9”.

Повече детайли за снимачните екипи и работата по подготвяните продукции ще бъде оповестена в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.