Нова информация за планираното продължение на “Неуязвимият

03.02.2015 г.
Нова информация за планираното продължение на “Неуязвимият”През летният сезон на 2010-та година М. Найт Шаямалан оповести, че след проведени разговори с Брус Уилис и Самюъл Джаксън той е решил да заснеме продължение на мрачния си трилър “Неуязвимият”. Уилис и Джаксън нееднократно заявиха, че имат желание да изиграят отново главните роли на охранителя Дейвид Дън и мистериозния Илайджа Прайс, но натовареният график на Шаямалан бе основната причина, поради която не се стигаше до снимки.

Преди около година и половина се появи новината, че работата по сценария на “Неуязвимият 2” се очаква да започне “в най-скоро време”, но този информация отново беше последвана от слухове за проблеми в оформянето на графиците на главните участници.

Множеството пречки накараха много наблюдатели да сметнат, че - въпреки желанието на Брус Уилис и Самюъл Л. Джаксън - втората част най-вероятно няма да бъде заснета. През изминалите месеци липсваше нова информация за статута на проекта, но сега самият М. Найт Шаямалан обяви, че все още има намерение да продължи екранната история на Дейвид Дън и Илайджа Прайс.

Ето какво заяви Шаямалан по време на пресконференция за телевизионния си сериал “Wayward Pines”:

“Обичам героите в “Неуязвимият” и обичам тази вселена. И все още искам да направя продължението. Но сега е по-различно, защото в момента целият свят прави комиксови филми. Какво трябва да направиш, за да се отличиш? Докато правех първата част, ситуацията беше различна. Спомням си как от Уолт Дисни ми казаха: “Комикси?! Няма пазар за това!”. А сега те правят само такива филми.”

Относно подхода си към разработваното продължение, Шаямалан сподели:

“Всичко трябва отново да бъде сведено до нашата реалност. Това е хубавото при “Неуязвимият” – историята е реалистична и хората не чувстват, че гледат комиксов филм. Чувството е, че гледаш чиста драма. Всичко е по-истинско. Идеята е, че комиксовите персонажи са базирани на истински хора. Това е гръбнакът на историята и основното изискване е да бъдем максимално реалистични. Ще бъде интересно да доразвием това с втори филм.”

Шаямалан допълни, че има конкретни идеи за сюжета на “Неуязвимият 2”, но за момента все още не разполага с напълно завършен сценарий.

От Уолт Дисни (студиото зад оригинала) не коментират публично дали имат намерение да финансират направата на дълго разработваното продължение.
Copyright © 2024 Dir.bg.