Стартираха снимките на римейка на историческия епос “Бен-хур

04.02.2015 г.
Стартираха снимките на римейка на историческия епос “Бен-хур”Преди малко повече от две години стана ясно, че холивудските гиганти MGM и Парамаунт Пикчърс ще обединят сили по създаването на мащабен триизмерен римейк на класическия филм на Уилям Уайлър с Чарлтън Хестън “Бен-хур”. Общият бюджет на новата версия се равнява на около 200 милиона долара, а за режисьор беше избран създателят на “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири” Тимур Бекмамбетов.

Епичната приключенска лента бе в процес на предпродукция в продължение на една година, но сега официални източници от MGM и Парамаунт Пикчърс оповестиха, че стартът на снимките вече е бил даден.

В разпространено до онлайн медиите изявление от двете студия съобщиха, че камерите на новия “Бен-хур” са се завъртели преди броени дни в Италия.

Сценарият на продукцията черпи вдъхновение основно от романа от 1880-та година “Бен-хур: Историята на Христос” на американския адвокат, военен, политик, дипломат и писател Люис Уолас, а за изпълнители на главните роли бяха привлечени Джак Хюстън (“Американска схема”), Айлет Зурър (“Ангели и демони”), Родриго Санторо (“300”), Тоби Кебел (“Зората на планетата на маймуните”) и носителят на “Оскар” Морган Фрийман.

Хюстън поема главната роля на Юда Бeн-хур, Фрийман се превъплъщава в образа на шейх Илдерим (ментора на главния герой), а Санторо ще изиграе Исус Христос.

Режисьорът Тимур Бекмамбетов: “Разполагаме с изключителни актьори и не мога да си представя по-добро място за снимане от Италия. Местата за снимки, които открихме, напълно задоволяват нуждите на този епичен филм.”

Сюжетът на новия “Бен-хур” ще разказва за дългогодишното приятелство между благородника Юда Бeн-хур и военния командир Месала. Постепенно обаче напрежението между двамата мъже се увеличава и в крайна сметка Месала не само предава приятеля си, но и го превръща в роб. Сюжетът на филма ще разказва и за многобройните срещи на Бeн-хур с Исус Христос.

Първоначално се смяташе, че снимките на приключенския епос ще протекат в няколко европейски държави, но сега от MGM и Парамаунт Пикчърс обявиха, че работата ще протече изцяло в италианските градове Матера и Рим.

Снимачният процес на “Бен-хур” ще продължи около три месеца, а самият филм ще бъде конвертиран в триизмерен формат по време на пост-продукцията.

Световната премиера е насрочена за 26-ти февруари 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.