Кевин Спейси като Ричард Никсън в комедията по действителен случай “Елвис и Никсън”

09.02.2015 г.
Кевин Спейси като Ричард Никсън в комедията по действителен случай “Елвис и Никсън”В продължение на години Холивуд се опитваше да пренесе на големия екран историята зад известната снимка на краля на рока Елвис Пресли и президента на Съединените щати Ричард Никсън. Запечатаният през 1970-та година момент в Белия дом предизвика серия от дискусии сред американската публика и също така доведе до направата на множество комедийни скечове и един телевизионен филм (който се появи през 1997-ма година).

С надеждата да представят историята пред по-широка публика, от студиото Prescience започнаха преди няколко години да разработват пълнометражния “Елвис и Никсън”.

Първоначално в ролята на Елвис Пресли трябваше да се превъплъти Ерик Бана (“Блек Хоук”), но натовареният график на актьора му попречи да подпише договора за участие. От Prescience бързо намериха заместник на Бана в лицето на познатия от “Пърл Харбър” и “Лоши момчета 2” Майкъл Шанън.

Шанън беше потвърден за участие през есента на 2014-та година и по същото време стана ясно, че негов екранен партньор ще бъде двукратният носител на “Оскар” Кевин Спейси.

Снимките на “Елвис и Никсън” протичат в момента и преди броени часове от Hollywood Reporter разкриха първия официален кадър от лентата, на който се виждат преобразените в двете главни роли Спейси (Ричард Никсън) и Майкъл Шанън (Елвис Пресли).

Историята на филма ще разказва за желанието на Елвис да стане таен агент от отдела за борба с наркотиците и последвалото изненадващо решение на Никсън да му даде значка. Според вдовицата на краля на рока Присила Пресли, той е искал да използва статута си на агент, за да може да влиза в различни държави без да бъде проверяван за оръжия и наркотици.

Режисурата на “Елвис и Никсън” е поверена на Лайза Джонсън (“Hateship Loveship”), а освен Кевин Спейси и Майкъл Шанън във филма участват още Евън Питърс (“Зловеща семейна история”), Алекс Петифър (“Аз съм номер четири”), Колин Ханкс (“Кинг Конг”), Джони Ноксвил (“Мъже в черно 2”) и Скай Ферейра (изпълнила песента "Red Lips" в “Академия за вампири”).

Бюджетът на продукцията се равнява на 15 милиона долара, а снимките се очаква да приключат до няколко седмици.

“Елвис и Никсън” все още не разполага с премиерна дата, но според слуховете лентата ще тръгне по кината в края на 2015-та или началото на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.