Приключенска поредица “Игрите на глада” ще бъде продължена с нови филми

10.02.2015 г.
Приключенска поредица “Игрите на глада” ще бъде продължена с нови филмиВ края на 2015-та година ще се състои българската и световна премиера на четвъртата лента от успешната приключенска поредица “Игрите на глада”. Вдъхновената от едноименния роман на Сюзан Колинс IMAX-продукция бива активно рекламирана като официалния край на екранните приключения на главната героиня Катнис Евърдийн.

Предишните три филма от поредицата се оказаха изключително успешни за студиото Lionsgate и още отсега е ясно, че четвъртата част (озаглавена “Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2”) ще се нареди сред най-големите хитове на 2015-та година.

Предстоящата лента слага край на създадената от Сюзан Колинс история, но въпреки това (и както често се случва в Холивуд) продуцентите от Lionsgate вече изготвят планове за разширяване на поредицата.

Без да разкрива конкретни детайли, президентът на студиото Джон Фелтеймер оповести, че в момента “активно се обсъждат идеи”, свързани с нови продължения и евентуален “филм-предистория”, чието действие ще се развива преди събитията в оригиналния “Игрите на глада”.

Според официални източници от Lionsgate началството на студиото е взело това решение, след като конкурентите от гиганта Уорнър Брос обявиха намерението си да разширят екранната вселена на поредицата “Хари Потър” с магьосническата лента “Фантастични животни и къде да ги намерим” (чиято премиера е насрочена за 2016-та година).

Тъй като е все още прекалено рано, не се знае нищо конкретно за разработваните нови филми с марката “Игрите на глада” и няма информация дали някои от познатите на феновете актьори ще участват в тях.

Смята се, че от Lionsgate ще оповестят конкретните си планове за бъдещето на франчайза едва след като се състои световната премиера на “Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2”.

Българските зрители ще могат да гледат четвъртия филм в кината от 20-ти ноември 2015-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.