"50 нюанса" задмина рекорда на "Бързи и яростни 6" в четвъртък вечер

13.02.2015 г.
Новият хит на Universal Pictures "Петдесет нюанса сиво" отбеляза смайващите 8.6 милиона долара приходи от прожекциите във вчерашната четвъртък вечер - от 20 ч. в 2 830 северноамерикански киносалона. Романтичната история, примесена с БДСМ, счупи няколко рекорда - за да се превърне исторически в най-доходното късно вечерно шоу на Юнивърсал, след като задмина $6.5 млн, постигнати от "Бързи и яростни 6" през м. май 2013 г.

Освен това, сред късните вечерни премиери на филми с ограничение "R" (забранен за хора под 17 г. без придружаващ родител или охранител), петдесетте нюанса са втори след "Поредният ергенски запой" (м. май 2011 г.), който събра от нощно излъчване $10.5 млн.
"Петдесет нюанса" обаче се нареждат на първо място сред лентите, тръгнали по този начин през месец февруари.

Филмът ще разшири излъчването си - до 3 646 киносалона през уикенда, след който се празнува и Денят на президента, както и Денят на св. Валентин в събота.

Прогнозите на Universal за 4-дневния старт на излъчването са за 50 милиона долара, но анализаторите и конкурентите предричат дебютът да е в рамките на 70-80 милиона. При сравнително скромния продукционен бюджет от 40 милиона, студиото ще излезе на черно още преди края на уикенда и по всяка вероятност ще надмине и рекордния дебют на "Денят на влюбените" от 2010 г., който достигна 63 милиона в деня преди почивния трети понеделник на февруари, празнуван в повечето щати като Ден на президента.

Международният поход на "Петдесет нюанса сиво" започна още в сряда, 11 февруари, когато във Франция студиото проби с рекорда от $2.7 млн за първия ден. Двумилионна премиера бе отчетена и в Австралия, където филмът бе показан в 277 кинозали - най-масивният февруарски дебют в историята на този пазар.
Copyright © 2024 Dir.bg.