Започна работата по “Трансформърс 5”

17.02.2015 г.
Започна работата по “Трансформърс 5”Още преди “Трансформърс: Ера на изтребление” да се превърне в най-касовото заглавие на 2014-та година, от Парамаунт Пикчърс оповестиха, че ще продължат успешната сай-фай поредица с още два филма. Звездата от “Ера на изтребление” Марк Уолбърг потвърди, че ще се завърне за петата част, но в продължение на няколко месеца не се знаеше дали Майкъл Бей ще седне отново на режисьорския стол.

От Парамаунт Пикчърс не коментират публично слуховете, свързани с режисьорската позиция, но преди няколко седмици самият Бей оповести, че следващият му филмов проект най-вероятно ще бъде вдъхновената от истински събития драма “13 часа”. Докато все още се очаква по-подробна информация за екипа на “Трансформърс 5”, от Парамаунт разкриха, че подготвителната работа по продукцията вече е започнала.

Информацията беше оповестена по време на тазгодишния фестивал Hasbro Toy Fair, който протече в Ню Йорк Сити. Сценарият на петата част се пише в момента, а ветераните Стивън Спилбърг и Лоренцо Ди Бонавентура отново продуцират лентата.

Първоначалният план на Парамаунт Пикчърс бе “Трансформърс 5” да тръгне по кината през лятото на 2016-та година, но имайки предвид все още незавършения сценарий (и традиционно дългия работен процес по подобни мащабни продукции), премиерата изглежда ще бъде отложена с поне една година.

Очакванията са, че въпреки ангажиментите си с “13 часа” Майкъл Бей ще продуцира петия “Трансформърс” и ще помага активно при разработването на проекта. Има информация, че режисьорската позиция може да бъде поверена на създателя на миналогодишния хит “Костенурките нинджа” Джонатан Либесман, но за момента това се смята единствено за непотвъредн слух.

Официално, кастингите за поддържащи роли в бъдещия блокбъстър все още не са започнали и единственото актьорско име, което се свързва с продукцията, е това на Марк Уолбърг.

В най-добрия случай до няколко седмици ще стане ясно кой ще поеме режисурата на “Трансформърс 5” и кои други изпълнители ще делят екрана с Уолбърг.

Copyright © 2024 Dir.bg.