Ридли Скот продуцира новия “Пришълец”

20.02.2015 г.
Ридли Скот продуцира новия “Пришълец”Преди седмица режисьорът на “Елизиум” и “Сектор 9” Нийл Бломкамп разкри, че има вероятност в бъдеще студиото 20th Century Fox да финансира заснемането на пети филм от научнофантастичната поредица “Пришълецът”.

Бломкамп допълни, че той може да поеме режисурата на продукцията, а от своя страна Сигорни Уивър заяви, че не би имала нищо против да се завърне отново в култовата си роля на Елън Рипли.

Изненадващо за много наблюдатели, от 20th Century Fox реагираха доста по-бързо от очакваното и само преди броени часове началството на студиото оповести официално, че е започнала подготвителната работа по “Пришълeцът 5”. Докато се очаква да стане ясно кой ще работи по сценария, от Fox съобщиха, че продуцент на амбициозната продукция ще бъде ветеранът Ридли Скот.

Изборът на Скот съвсем не е изненадващ, тъй като именно той режисира първия филм от франчайза (чиято премиера се състоя през лятото на 1979-та година).

Както може да се очаква, детайлите за новия “Пришълeцът” са все още оскъдни и една от малкото потвърдени информации е, че действието на филма ще се развива няколко години след събитията в предстоящата втора част на “Прометей”, а историята ще бъде директно свързана със случките в предишните четири заглавия от поредицата.

В момента Ридли Скoт и 20th Century Fox работят активно по продължението на “Прoметей”, но - според сайта на списание Variety - този проект няма да има директна връзка с петия “Пришълeцът”.

Все още не се знае дали Сигорни Уивър ще подпише договора за участие във фантастичния трилър, но за сметка на това самият Нийл Бломкамп потвърди официално, че именно “Пришълeцът 5” ще бъде неговия следващ режисьорски проект.

Работата по сценария на продукцията тепърва предстои да започне и в най-добрия случай стартът на снимките ще бъде даден през първата половина на 2016-та година. Ридли Скот ще продуцира лентата заедно с Марк Хъфам (един от изпълнителните продуценти на “Прoметей”), а от 20th Century Fox ще отпуснат бюджета за снимки и ще поемат световното киноразпространение и реклама.

В следващите няколко седмици се очаква да стане ясно кой сценарист ще оформи сюжета на “Пришълeцът 5”.
Copyright © 2024 Dir.bg.