съобщи през ноем..."/> Кино

Карибски пирати: Dead Men Tell No Tales вече се снима, сюжет и актьори - оповестени

20.02.2015 г.
Карибски пирати: Dead Men Tell No Tales вече се снима, сюжет и актьори - оповестениКакто kino.dir.bg съобщи през ноември, снимките на "Карибски пирати 5" започнаха през февруари 2015 г. в Австралия. Пълното заглавие на лентата, чиято премиера по света и у нас ще се състои на 07.07.2017 г., е "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" (в свободен превод - "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории").

Със сюжета се спекулира отдавна, затова създателите на филма открехват леко завесата към него. Сценарист е Джеф Нейтънсън („Хвани ме, ако можеш“, „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“).
Потопен в изцяло ново приключение, злочестият капитан Джак Спароу затъва още повече в блатото на каръщината, когато установява, че смъртоносните призрачни пирати са избягали от Триъгълника на дявола и са поели на мисия да убият всички пирати в морето... включително и него. Начело на зловещата дружина е старият враг на Спароу - капитан Салазар. Единствената надежда за оцеляване на Джак е да намери Тризъбеца на Посейдон – мощен артефакт, който осигурява на своя притежател власт над всички морета.

Режисьори на новото попълнение на блокбъстър поредицата са номинираните за „Оскар“ норвежци Еспен Сандберг и Йоаким Ренинг (познати у нас от "Бандитки"). Лентата ще се снима на локация в Куинсланд, Австралия. Продуцент е Джери Брукхаймър - продукцията отново ще е плод на емблематичното му сътрудничество с "Дисни" и обещава да е по-зрелищна от всякога.

Джони Деп - без когото Джак Спароу нямаше да е това, което е - се завръща в образа на  култовия капитан. Ексцентричният пират се превърна в един от най-разпознаваемите и обичани образи в киното. Не по-малко атрактивен актьор ще влезе в образа на злодея. Най-накрая слухът се потвърди и Хавиер Бардем влиза в образа на стария враг на Джак Спароу – капитан Салазар. Можем да бъдем сигурни, че сблъсъкът между тях ще е много повече от епичен! Към тях, в суперпродукцията ще се присъединят изгряващата звезда, 22-годишната английска актриса Кая Скоделарио („Лабиринтът: Невъзможно бягство“), австралиецът Брентън Туейтс („Господарка на злото“, "Пазителят") и иранката Голшифте Фарахани (Нефертари от „Изход: Богове и царе“), живееща в Париж - първата иранска звезда в големи холивудски продукции.

Австралийската звезда Джефри Ръш играе Барбоса, англичанинът Стивън Греъм е Скръм, американецът Мартин Клеба - Марти и др. Очаква се Орландо Блум отново да изиграе ролята на Уил Търнър - влюбения в дъщерята на губернатора ковач и авантюрист от първия филм ("Карибски пирати: Проклятието на черната перла", 2003 г.).

Оператор е канадецът Пол Камерън ("Да изчезнеш за 60 секунди", "Парола: риба-меч", "Зов за завръщане"), а за музиката ще се погрижи носителят на "Еми" американски композитор Джеф Занели ("Дистърбия", "Чуждоземец", "Мордекай").
Copyright © 2024 Dir.bg.