Спилбърг планира да режисира филмовия рестарт на “Индиана Джоунс”

24.02.2015 г.
Спилбърг планира да режисира филмовия рестарт на “Индиана Джоунс”В края на месец януари тази година, източник от Уолт Дисни разкри, че студиото планира да рестартира приключенската поредица на Стивън Спилбърг и Джордж Лукас “Индиана Джоунс”. За съжаление на феновете на франчайза, Харисън Форд няма да участва в бъдещите ленти и според официална информация от Дисни негов заместник най-вероятно ще бъде нашумелият с ролята си в “Пазители на Галактиката” Крис Прат.

Прат все още не e подписал договора за участие и продукцията не разполага с готов сценарий. За сметка на това неназован източник от Уолт Дисни (цитиран от Deadline) разкри, че е напълно възможно създателят на предишните четири филми от поредицата Стивън Спилбърг да поеме режисурата на рестарта.

Самият Спилбърг е изявил интерес към проекта и вече се знае, че крайното му решение относно режисурата ще зависи от това, дали той ще одобри завършения сценарий.

Според наблюдатели желанието на Спилбърг да режисира нов “Индиана Джоунс” с участието на Крис Прат е отчасти продиктувано от общата работа на двамата по предстоящия “Джурасик свят”. Динозавърската продукция е своебразен рестарт на поредицата “Джурасик парк”, а Спилбърг (в ролята си на изпълнителен продуцент) е избрал лично Крис Прат за главната роля.

От началството на Уолт Дисни все още не коментират публично появилата се информация и за момента единственото, което студиото потвърждава е, че се “работи активно” по разработването на нов “Индиана Джоунс”.

Работата по продукцията протича под надзора на номинираната за осем награди “Оскар” Катлийн Кенеди (“Евтиното е скъпо”). Кенеди, разбира се, е най-известна като дългогодишна продуцентска партньорка на Стивън Спилбърг (двамата работят заедно от появата на “Извънземното” през 1982-ра година).

В най-добрият случай до няколко месеца ще стане ясно със сигурност дали Спилбърг ще поеме режисурата на новия “Индиана Джоунс”.
Copyright © 2024 Dir.bg.