(свободен превод - "Претъпканата стая") холивудският акт..."/> Кино

ДиКаприо с 24 самоличности в "Претъпканата стая"

01.03.2015 г.
ДиКаприо с 24 самоличности в В новия проект "The Crowded Room" (свободен превод - "Претъпканата стая") холивудският актьор Леонардо ДиКаприо ще изиграе маниака Били Милиган, страдащ от раздвоение на личността (multiple personality disorder). Филмът ще бъде екранизация на неговата биография "The Minds of Billy Milligan" (1981 г.), написана от покойния американски писател Даниел Кийс и преведена на 14 езика.

Продуцент на лентата, чието създаване е на дневен ред още от 2010 г., ще бъде компанията на Ди Каприо "Appian Way" заедно с "New Regency". Според съобщения в медиите, Леонардо от 20 години чака за подобна роля, в която която ще му се наложи да изиграе човек с 24 различни самоличности!

Били Милиган бе съден в края на 1970-та година за извършване на грабеж и за три изнасилвания в студентското градче на Държавния университет на Охайо. Той бе оправдан, след като адвокатите му доказаха, че престъпленията са извършени от две други негови самоличности без негово знание. Това е първият случай в съдебната практика, в която диагнозата "раздвоение на личността" се използва за оправдаване на подсъдимия. През 1988 г. Милиган е освободен от клиниката, в която се лекува, а през 2014 г. умира.

Самоличността "Адалана" е лесбийка, отговорна за изнасилванията, а Рейгън (Ragen) е югославски комунист, извършил грабежа. Друга самоличност е тази на англичанина Артър.

За адаптацията в сценарий на документалната книга на Кийс са наети Джейсън Смилович ("Късметът на Слевин" и телевизионни сценарии) и дебютантът Тод Кацбърг. Сценаристите Смилович и Кацбърг са наложени в проекта от "Madhouse Entertainment".

Освен в главната роля, ДиКаприо ще бъде продуцент заедно с две дами - Дженифър Дейвисън ("Надцакването", изпълнителен продуцент на "Маската на властта", "Червената шапчица" отново с Ди Каприо и други) и Алекзандра Милчън ("Параноя", "Куршум в главата", изпълнителен продуцент на "Вълкът от Уолстрийт").

"Претъпканата стая" е задълбочаване на сътрудничеството на ДиКаприо с New Regency, като двете компании съвместно продуцират и епичния уестърн "Възкръсналият" ("The Revenant") с режисьор Алехандро Иняриту, продължаващ работата си след "Бърдмен" на New Regency и Fox Searchlight. "The Revenant" междувременно влезе и в прогнозите за Оскар 2016 г.

Проектът повече от десетилетие отлежава в бюрата на New Regency, без да получи зелена светлина.

Холивуд отдавна се мъчи да осъществи проекта, като сред режисьорите-кандидати за него е и Джеймс Камерън - в един от първоначалните варианти, но с Джон Кюсак в главната роля. Засега "Претъпканата стая" няма режисьор, макар да се носят слабовероятни слухове за Дейвид Финчър ("Не казвай сбогом", "Мъжете, които мразеха жените", "Социалната мрежа").
Copyright © 2024 Dir.bg.