Разширяват света на “Трансформърс”

31.03.2015 г.
Разширяват света на “Трансформърс”Що се отнася до световния бокс офис, научнофантастичният екшън “Трансформърс: Ера на изтребление” се пребори с всички останали филми от 2014-та и оглави списъка с най-доходоносните миналогодишни холивудски заглавия. Напълно очаквано от Парамаунт Пикчърс обявиха, че ще продължат поредицата с още две директни продължения, в които се очаква отново да участват Марк Уолбърг, Никола Пелц и Джак Рейнър.

Докато все още се спекулира кога точно ще започнат снимките на “Трансформърс 5” няколко източници от студиото разкриха, че плановете на продуцентите относно бъдещето на поредицата са далеч по-амбициозни отколкото се предполагаше.


Неназованите източници от Парамаунт (цитирани от сайта Deadline) обявиха, че наградения с “Оскар” сценарист-продуцент Акива Голдсман (“Красив ум”) се е присъединил към творческия екип на “Трансформърс”.


Задачата на Голдсман е да организира екип от сценаристи, които ще работят не само по вече обявените продължения, но и по отделни филмови проекти с марката “Трансформърс”, които (също както комиксовите филми на Марвел и новите части на “Междузвездни войни”) ще разширят значително филмовата вселена на франчайза.

Все още не се знае дали Майкъл Бей ще се завърне на режисьорския стол на “Трансформърс 5”, но според Deadline той участва активно в разработването на бъдещите филми, заедно с Акива Голдсман и продуцентите на поредицата Стивън Спилбърг и Лоренцо Ди Бонавентура.


Ролята на Голдсман бива описвана като “организатор и супервайзър на сценарийния екип” и не се очаква самият той да работи по оформянето на екранните истории.

Според сайта Hitfix, новите планове на Парамаунт Пикчърс са да бъдат направени три директни продължения на “Трансформърс” и все още неустановен брой самостоятелни заглавия, чиито сюжети също ще се развиват в познатата от досегашните филми вселена.



Повече детайли за екипа и работата по бъдещите продукции се очаква да бъдат разкрити в следващите няколко месеца.
Copyright © 2024 Dir.bg.