Нова информация за филмовата адаптация на “Metal Gear Solid”

02.04.2015 г.
Нова информация за филмовата адаптация на “Metal Gear Solid”След като стана ясно, че “Warcraft” и “Assassin’s Creed” ще бъдат пренесени на големия екран, от студиото Сони Пикчърс оповестиха, че разработват своя филмова адаптация на друга изключително популярна серия от видеоигри - “Metal Gear Solid”. Продуценти на бъдещата лента са ветерана зад поредицата “Спайдър-мен” Ави Арад и Майкъл Де Лука (“Социалната мрежа”), а компанията-създател на игрите “Конами” е активен участник в работния процес.

В продължение на близо половин година липсваше нова официална информация за игралния “Metal Gear Solid”, но малко по-рано днес от Сони Пикчърс потвърдиха, че подготвителната работа по продукцията продължава по план и заедно с това разкриха нови детайли за творческия екип.

Сценарият на приключенския екшън ще бъде написан от Джей Басу, чиито най-известни филми до момента са научнофантастичната драма “Чудовища: Тъмен континент” и спортната лента от 2012-та година “Бързи момичета”.

Освен информацията за избора на Басу, от студиото допълниха, че ако всичко протече по план на режисьорския стол на “Metal Gear Solid” ще седне Джордан Вогт-Робъртс, който дебютира в света на пълнометражното игрално кино с независимата драма от 2013-та година “Кралете на лятото”. В момента Робъртс работи по високобюджетния “Конг: Островът на черепа” ("Kong: Skull Island") и в най-добрия случай веднага след това той ще насочи вниманието си към адаптацията на култовата видеоигра.

Игровата версия на “Metal Gear Solid” дебютира на пазара през 1998-ма година, а централен персонаж в нея е войникът Solid Snake, който се промъква в ядрено съоръжение за да спре терористична заплаха.

Творбата на “Конами” се превърна в хит сред геймърите по света и в момента е една от най-популярните и успешни серии игри.

Все още няма избрани актьори за главните роли във филмовата адаптация и в момента Ави Арад, Майкъл Де Лука, Джордън Вогт-Робъртс и сценаристът Джей Басу са единствените, чиито имена се свързват с продукцията.

Според неофициални източници от Сони Пикчърс, планът на студиото е филмовата версия на “Metal Gear Solid” да бъде напълно завършена в следващите четири години.
Copyright © 2024 Dir.bg.