Стартираха снимките на филмовата адаптация на романа на Дан Браун, “Ад

03.04.2015 г.
Стартираха снимките на филмовата адаптация на романа на Дан Браун, “Ад”Режисираните от Рон ХауърдШифърът на Леонардо” и “Ангели и демони” се превърнаха в завидни международни хитове и напълно очаквано от студиото Сони Пикчърс отново обърнаха поглед към творчеството на писателя Дан Браун. Следващият роман на Браун, който ще се сдобие с филмова адаптация, е публикуваният в началото на 2013-та година “Ад” (“Inferno”).

Също както в предишните два филма, историята се фокусира върху премеждията на професора по религиозна символика Робърт Лангдън, а голяма част от действието се развива в Италия.

От Сони Пикчърс разкриха преди броени часове, че снимките на “Ад” започват малко по-късно този месец в италианския град Флоренция, а след това екипът ще се премести във Венеция и Истанбул.

Носителят на “Оскар” Том Ханкс се завръща за трети път в ролята на Робърт Лангдън, а нa режисьорския стол сяда отново Рон Хауърд.

За заснемането и рекламата на “Ад” е отделен бюджет от над 150 милиона долара и - по думите на Хауърд - филмът представлява “международно приключение, което ще предостави на зрителите много вълнуващи случки, интриги и напрежение.”

Според италианския сайт Bad Taste, снимачният екип на продукцията ще работи във Флоренция до средата на месец май и след това снимките ще продължат във Венеция.

Освен звездата на поредицата Том Ханкс, в “Ад” ще видим още номинираната за тазгодишен “Оскар” за "Теорията на всичко" Фелисити Джоунс, Бен Фостър ("Последният оцелял"), Омар Си ("Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще") и Ирфан Кан ("Животът на Пи"). Джоунс се превъплъщава в образа на Сиена Брукс – млада лекарка, която обединява сили с главния герой Робърт Лангдън и се оказва в центъра на битка срещу мистериозен и изключително опасен враг, който има слабост към класическата поема на Данте Алигери “Божествена комедия”.

Адаптираният сценарий на “Ад” е написан от ветерана Дейвид Кеп (“Джурасик парк”), а освен режисьор Рон Хауърд е също така и продуцент, заедно с дългогодишния си партньор Брайън Грейзър (“Аполо 13”).

Снимачният процес на високобюджетния приключенски трилър ще продължи около три месеца, а българската му премиера е насрочена за 14-ти октомври, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.