ООН възложи мисия на Даниел Крейг

15.04.2015 г.
ООН възложи мисия на Даниел КрейгДаниел Крейг, известен с ролята си на агент 007, е назначен за първи световен застъпник на ООН за унищожаване на противопехотните мини ("UN global advocate for the elimination of mines and explosive hazards").

Назначението вчера на британския актьор е от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, който се обърна към Крейг с думите: "Като 007 вие имате разрешение да убивате. Днес ние ви даваме разрешение да спасявате!"
"Аз съм осмият генерален секретар, така че съм 008" - пошегува се Бан Ки-мун. "Това означава, че аз съм му дал заповед да спасява".

Вижте видео от кратката церемония.

Даниел Крейг заяви, че за него е чест да бъде специален поддръжник на каузата за унищожаване на противопехотните мини. "Ужасно е колко талант е вложен в убиването и още по-ужасно е, че невинни цивилни загиват от тази изобретателност", каза актьорът.

Крейг, който ще заема този пост в продължение на 3 години, ще спомага за информираността за заплахата от неексплодирали противопехотни мини и други взривни вещества, останали от военни конфликти, и ще събира политическа и финансова подкрепа за работата на ООН в тази насока.

В началото на месеца Даниел Крейг претърпя операция на коляното след инцидент по време на снимките на филма "СПЕКТЪР". Момиче на Бонд в този филм ще е Моника Белучи. "Луда съм, че приех - та аз не съм момиче, а зряла жена на 50", спомена преди време красивата италианка.

На снимката: Даниел Крейг и Бан Ки-мун в щаб-квартирата на ООН в Ню Йорк
Copyright © 2024 Dir.bg.