Мария Илиева озвучава емоцията Радост в "Отвътре навън"

16.04.2015 г.
Мария Илиева озвучава емоцията Радост в Това лято една от най-обичаните български певици Мария Илиева влиза в изцяло ново за нея амплоа и дава българския си глас на емоцията Радост в най-новото приключение на Дисни и Пиксар.

Мария озвучава анимация за първи път и не крие огромния ентусиазъм, с който подхожда към новата си роля. Голямо признание за нея е и скоростното одобрение, което гигантът Дисни дава за използването на гласа на българката. Вечно позитивната Радост и една от най-обичаните български певици, чиято запазена марка е прекрасната усмивка, сякаш са създадени една за друга.

Илиева споделя, че се радва да озвучава именно Радост в "Отвътре навън". Позитивността на героинята я прави „възхитително заразителна с щастие“, а самата Мария се вдъхновява именно от това всеки път, когато застане зад микрофона.

В оригинала на филма, Радост (Joy) е озвучена от една от най-актуалните съвременни комедийни актриси и носител на Златен глобус 2014 за сериала "Parks and Recreation" - Ейми Поулър. Amy Poehler е известна с ролите си в множество тв сериали, вкл. с излъчвания в България "Рокфелер плаза", с гласа си в дузина хитови анимации, както и от кинофилмите "Ваканционни изцепки" (на DVD, 2009), "Майка под наем" (2008) и др.

Мария Илиева споделя, че ролята на Радост е страхотно предизвикателство, което й дава възможност да се докосне до талантa на толкова голяма актриса като Поулър, макар и косвено.

За филма:
"Отвътре навън" ще ни отведе в един свят, за който всеки от нас е мислил, но сега ще го видим визуализиран – а именно този вътре в главата ни. Кое ни кара да се чувстваме щастливи, а в следващия момент раздразнени, откъде идва така известната омраза на децата към спанак и броколи? Както Мария Илиева споделя, това е филм не само за малките, но и за големите!
Българската премиера е на 19 юни т.г.

За Мария Илиева:
Един от най-успешните и значими съвременни български поп изпълнители. Изпълнител, автор и продуцент, тя има 25 №1 хит сингъла (солови и в колаборация) и над 35 награди и отличия за музика и стил. Името на Мария Илиева се нарежда сред малкото българи, изявявали се на сцената на прочутата парижка зала „Олимпия” и една от най-големите концертни зали в света  –  „Арена Атлантико” в Лисабон. Дуетът на Мария Илиева с хит мейкъра Криско „Видимо доволни” е най-гледаният български видеоклип в YouTube за всички времена с рекордните 14 млн показвания. Мария Илиева е обявена от сп. Forbes Bulgaria за най-влиятелната дама в българския шоубизнес за 2013 и 2014 г. Тя е жури и ментор в първите три български сезона на музикалното тв шоу X Factor.
Copyright © 2024 Dir.bg.