Първата широкоформатна кинозала LUXE: A RealD experience отваря врати в Кино Арена Запад

20.04.2015 г.
Първата широкоформатна кинозала LUXE: A RealD experience отваря врати в Кино Арена ЗападПървата широкоформатна и високотехнологична кинозала от клас LUXE отваря на 23ти април в Кино Арена Запад от 20:30 часа със специална предпремиерна прожекция на дългоочаквания филм Отмъстителите: Ерата на Ултрон RealD 3D, като всеки зрител, закупил билет за тази прожекция, получава ексклузивен подарък колекционерски RealD 3D очила Отмъстителите: Ерата на Ултрон.

“LUXE: A RealD Experience” е високотехнологичнен формат, специално разработен от компанията RealD, лидер във визуалните технологии. Обединява под един бранд най-добрите технологии от света на киното и цели да се превърне в синоним за най-доброто киноизживяване. В България е ексклузивно представен от Кино Арена, като за целта най-голямата зала 13 в Кино Арена Запад е напълно преустроена.

LUXE залата разполага с 300 луксозни места и отговаря на високите технологични изисквания като: използване на RealD 3D - най-ярката прожекционна 3D технология; единствен за страната RealD Precision White Screen® екран с дължина 24 метра, извит от стена до стена и от тавана до пода; пространствен Dolby Atmos звук; специално проектиран амфитеатър за идеална видимост към екрана от всяко място в залата.

С въвеждането на LUXE залата в Кино Арена Запад София, водещата киноверига продължава да осигурява технологии от най-висок клас, с модерен дизайн на залите, за да удовлетвори и най-претенциозните зрители, като им предлага максимален комфорт и вълнуващо кино изживяване.

За RealD Inc.
RealD е водещ световен лицензодател на 3D и други визуални технологии. Компанията разполага с богато портфолио на интелектуалната собственост и може да се използва в приложения, които позволяват върховно изживяване в киното, дома и на други места. Основният бизнес на компанията е да лицензира RealD 3D киносистеми и собствено разбработената технология за пасивни RealD 3D очила, които осигуряват ултимативно гледане на 3D филми и алтернативно 3D съдържание в кината.

RealD е основана през 2003г. и разполага с офиси в Бевърли Хилс, Калифорния; Боулдър, Колорадо; Лондон, Великобритания; Москва, Русия; Шанхай, Китай; Хонконг; Токио, Япония; и Рио де Жанейро, Бразилия.

RealD е най-използваната 3D кино технология с около 26 500 оборудвани зали на около 1 000 екзибитора, в 73 страни в цял свят. Повече на: www.reald.com
Copyright © 2024 Dir.bg.