Комедията с Никол Кидман и Джули Уолтърс "Падингтън" ще се сдобие с продължение

30.04.2015 г.
Комедията с Никол Кидман и Джули Уолтърс В началото на на тази година по българските и световни киноекрани се завъртя семейната комедия с Никол Кидман и Джули Уолтърс "Падингтън". Дело на продуцентския екип зад поредицата "Хари Потър", лентата представи за първи път на големия екран историята на популярния персонаж от детската литература на Томас Майкъл Бонд. Начинанието се оказа повече от успешно и - за изненада на много боксофис анализатори - британско-френският филм се превърна в международен хит с приходи от над 250 милиона долара.

След успешния кинопоход се появиха множество слухове за евентуално продължение на "Падингтън", но едва сега информацията беше официално потвърдена. По време на интервю за DVD и Blu-ray премиерата на филма, продуцентът Дейвид Хейман ("Хари Потър и философският камък") разкри, че "Пaдингтън 2" със сигурност ще бъде заснет и че ако всичко протече по план, англичанинът Пол Кинг ще се завърне отново на режисьорския стол.

Хейман пред сайта Collider: "Ще направим продължението. Но все още сме в самото начало. Все още провеждаме предварителните разговори. Но всички искаме Пол Кинг отново да режисира филма. Сега очакваме неговото решение и трябва да измислим история, която да бъде достатъчно добра.

Докато снимахме първата част не мислехме за втори филм. Трябва да се изчака и да се види дали публиката ще хареса това, което й предлагаш. Всеки проект е напълно индивидуален за нас. Надявам се, че с втория "Падингтън" също ще постигнем успех."

Все още не е официално потвърдено, но очакванията са, че Бен Уишоу (Кю от "007 координати: Скайфол") ще даде за втори път гласа си на перуанския мечок. Работата по сценария на втората част тепърва предстои да започне, но за сметка на това вече се знае, че по създаването на титулярния персонаж ще работи отново британската компания за визуални ефекти "Framestore".

До края на годината се очаква да стане ясно кои актьори ще се завърнат за "Пaдингтън 2" и кога ще стартира снимачният процес.
Copyright © 2020 Dir.bg.