Ледена епоха 5" е последният от успешната поредица

05.05.2015 г.
“Ледена епоха 5Що се отнася до българската публика “Ледена епоха" е без съмнение една от най-популярните и гледани холивудски поредици. Приходите на третата и четвърта част от екранните приключения на забавните праисторически животни преминаха рекордната граница от два милиона лева, а в световен мащаб двете продукции натрупаха общо над 1.7 милиарда долара.

Окуражени от тези впечатляващи резултати от студиото 20th Century Fox обявиха в края на 2013-та година, че е започнала подготвителната работа по пети филм от хитовия анимационен франчайз.

В продължение на близо две години липсваше допълнителна информация за проекта, но сега източници от Fox разкриха, че именно това ще бъде последната част от поредицата. Официалното заглавие на лентата е “Ледена епоха 5: Последната глава" ("Ice Age 5: The Final Chapter"), а българската й премиера ще се състои през летния сезон на 2016-та година.

Историята на петата част ще започне от момента в който завърши “Ледена епоха 4: Континентален дрейф”, а любимите на феновете герои от предишните филми Скрат, Сид, Мани, Ели и Диего отново ще бъдат в центъра на сюжета. Според информация от студиото лентата ще отбележи първия път в който Скрат говори.

Работата по озвучаването на “Ледена епоха 5: Последната глава" вече започна, а режисьорските задължения са поети от създателя на третата и четвърта част Майкъл Търмейър и аниматора Гален Чу ("Рио 3D"). Бюджетът за направата на анимацията надвишава сумата от 100 милиона долара и също както "Континентален дрейф” тя ще се резпространява в триизмерен формат.

Майкъл Търмейър: "В петата част има доста нови елементи и имахме възможността да експериментираме. Не мога да говоря в детайли, но тези, които си мислят, че поредицата е изчерпана ще бъдат изненадани. Аз лично нямаше да бъда част от екипа ако не разполагахме с наистина страхотни идеи."

По озвучаването на петия “Ледена епоха" работят Джон Легуизамо, Рей Романо, Куин Латифа, Джей Лено, Денис Лиъри, Уанда Сайкс и Кики Палмър, а сценария е написан от Майкъл Джей Уилсън ("Смокинг"). Очакванията са, че първия официален тийзър-трейлър на анимационния филм ще бъде разкрит до края на тазгодишния есенен сезон.

Българската премиера на триизмерния “Ледена епоха 5: Последната глава" ще се състои на 15-ти юли, 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.