Нова информация за следващия филм от франчайза “Индиана Джоунс”

07.05.2015 г.
Нова информация за следващия филм от франчайза “Индиана Джоунс”След близо седем години изпълнени със слухове и спекулации неофициални източници от Уолт Дисни оповестиха преди няколко месеца, че студиото ще финансира направата на нов филм от поредицата “Индиана Джоунс”, в който обаче няма да участва Харисън Форд. Разработваният проект бива описван като "рестарт на франчайза", а според последната информация за заместник на Форд най-вероятно ще бъде привлечен познатия от “Пазители на Галактиката” Крис Прат.

От началството на Уолт Дисни все още не коментират публично точните си планове за бъдещето на хитовата поредица, но за сметка на това продуцентката на предишните четири части Катлийн Кенеди обяви преди броени часове, че все още неозаглавения пети филм за известния археолог вече е получил зелена светлина от студиото.

В интервю за Vanity Fair номинираната за осем “Оскара” Кенеди заяви, че “Индиана Джоунс 5” със сигурност ще бъде заснет с подкрепата на Дисни и също така допълни, че вече активно се обсъждат идеи относно екранната история.

Кенеди: "Все още не сме започнали да работим по сценария. Но вече провеждаме разговори по този въпрос."

Според наблюдатели липсата на завършен сценарий означава, че снимките на следващия филм за Индиана Джоунс ще започнат най-рано до две години. Интерес към режисурата на "рестарта" изявява самия създател на поредицата Стивън Спилбърг и вече се знае, че продуцентите са започнали да преговярат със сценаристи.

Според източници от Уолт Дисни (цитирани от сайта Deadline) ако Спилбърг хареса завършения сценарий, то той със сигурност ще седне на режисьорския стол.

Информацията за желанието на продуцентите да привлекат Крис Прат към продукцията все още не е потвърдена от началството на Дисни. Важно е да се отбележи, че именно Стивън Спилбърг избра Прат за изпълнител на главната роля в "Джурасик свят” и имайки предвид добрите професионални отношения между двамата, няма да бъде изненадвaщо ако 36-годишния изпълнител наистина подпише договор за участие в новия “Индиана Джоунс”.

В най-добрия случай до няколко месеца ще станат ясни имената на сценаристите, които ще работят по екранната история на приключенската лента.
Copyright © 2024 Dir.bg.