Трилърът на Андрю Флеминг "Вещи в занаята" ще се сдобие с римейк

15.05.2015 г.
Трилърът на Андрю Флеминг Заснетият с бюджет от 15 милиона долара "Вещи в занаята" се превърна в един от най-успешните оригинални трилъри на 1996-та година. Окултната лента на Андрю Флеминг постигна голям успех и на домашния видеопазар, а популярността й сред феновете на жанра продължава да бъде голяма. Няколко години след премиерата на "Вещи в занаята" от студиото Сони Пикчърс обявиха, че се подготвя продължение, в което отново трябваше да участват Нев Кембъл, Робин Тъни, Файруза Болк и Рейчъл Тру.

Андрю Флеминг изяви желание да се завърне на режисьорски стол, но появилите се пречки свързани с бюджета за снимки и сценария в крайна сметка доведоха до прекратяване на работата по втората част.

Въпреки това от Сони Пикчърс все още изявяват интерес към историята на четирите млади вещици и сега вече се знае, че от студиото планират да направят своеобразен римейк на оригиналния филм. Малко по-рано днес официален източник от Сони разкри пред Hollywood Reporter, че новата версия на "Вещи в занаята" вече разполага с режисьор и работата по сценария ще започне в най-скоро време.

На режисьорският стол на римейка ще седне младата Лий Яниак (Leigh Janiak), която дебютира в света на пълнометражното кино с нискобюджетния хорър от 2014-та година "Меден месец". Яниак ще работи и по сценария на филма, в партньорство с Фил Грациадей (ко-сценарист на "Honeymoon").

Тъй като е все още прекалено рано, новият "Вещи в занаята" не разполага с актьорски състав. За сметка на това се знае, че продуценти на бъдещата лента ще бъдат носителят на "Оскар" Дъглас Уик ("Гладиатор") и Люси Фишър ("Дивергенти"), а в най-добрия случай стартът на снимките ще бъде даден през първата половина на 2016-та година. Важно е да се отбележи, че в ролята си на продуцент Уик участва и в направата на оригиналния филм на Андрю Флеминг.

Новата версия на "Вещи в занаята" ще се придържа към описаното в лентата от 96-та година. В центъра на сюжета отново ще бъде обикновено американско момиче, което, след като започва да посещава католическо училище, постепенно навлиза в непредсказуемия и опасен свят на три млади вещици.

Предстоящият римейк е официално в период на пре-продукция, но поне за момента Лий Яниак, Фил Грациадей, Дъглас Уик и Люси Фишър са единствените потвърдени членове на екипа.

В най-добрия случай до края на тазгодишния есенен сезон ще стане ясно кои актриси ще изиграят главните роли в новия "Вещи в занаята".
Copyright © 2024 Dir.bg.