"Войната на планетата на маймуните" е официалното заглавие на следващия филм от франчайза "Планетата на маймуните"

18.05.2015 г.
Още преди “Зората на планетата на маймуните” да се превърне в хит с приходи от над 700 милиона долара, студиото 20th Century Fox оповести, че филма ще се сдобие с прoдължение. Работата по сценария на новата част от стартиралия преди близо половин век франчайз протича в момента и вече се знае, че премиерата на лентата ще се състои през летния сезон на 2017-та година.

Създателят на “Зората на планетата на маймуните” Мат Рийвс се завръща отново на режисьорския стол, а Анди Съркис (“Властелинът на пръстените”) за трети път ще вдъхне живот на шимпанзето Цезар.

По думите на Рийвс бъдещия филм ще бъде "най-големия от поредицата", а историята ще се фокусира върху "трансформацията на Цезар в митичен образ". От 20th Century Fox потвърдиха, че старта на снимачния процес ще бъде даден в средата на 2016-та година, а сега вече се знае и официалното заглавие на предстоящия екшън.

Неофициални източници от Fox разкриха малко по-рано днес, че високобюджетната продукция на Мат Рийвс ще носи заглавието "Войната на планетата на маймуните" ("War of the Planet of the Apes").

Рийвс: ""Възходът на планетата на маймуните" е за скромното начало на Цезар и за първите признаци на революционния му дух. В “Зората” той се превърна в лидер по време на много тежки изпитания за неговия вид. С новия филм ние оставаме на тази траектория и ще видим как Цезар се трансформира в най-значимата фигура в света на маймуните. В много отношения той ми напомня на Мойсей. На път е да се превърне в един  митичен образ."

Бюджетът за снимки на "Войната на планетата на маймуните" със сигурност ще надвишава сумата от 150 милиона долара, а самия филм (също както предшественика си) ще се рапространява в триизмерен и IMAX формат. Освен режисьор на скъпия проект Мат Рийвс е също така и сценарист, в партньорство с Марк Бомбак (“Неудържим”).

Тъй като филма е във все още ранен етап на развитие Анди Съркис е единствения потвърден член на актьорския екип.

Световната премиера на "Войната на планетата на маймуните" ще се състои на 14-ти юли, 2017-та година. По думите на Анди Съркис "това със сигурност няма да бъде последната част от поредицата".

Copyright © 2024 Dir.bg.