Нова информация за продължението на “Джак Ричър

21.05.2015 г.
Нова информация за продължението на “Джак Ричър”Криминалният трилър с Том Круз “Джак Ричър” не се превърна в очаквания от Парамаунт Пикчърс бокс офис хит и бе свален от световните киноекрани с общи приходи от 218 милиона долара. За сметка на това филма регистрира стабилни резултати от продажбите на Blu-ray дискове и през първата половина на 2013-та година от студиото обявиха, че ще финансират направата на продължение. Том Круз ще се завърне за втори път в главната роля на Джак Ричър, а първоначално се смяташе, че създателя на оригинала Кристофър Макуори ще седне отново на режисьорския стол.

Поради натоварения си график обаче, Макуори бе принуден да отхвърли офертата на Парамаунт Пикчърс и в продължение на месеци не се знаеше кой ще заеме овакантената режисьорска позиция.

Но сега, две години и половина след появата на първия филм, официални източници от студиото (цитирани от Deadline) разкриха, че ако всичко протече по план режисурата на “Джак Ричър 2” ще бъде поверена на създателя на "Кървав диамант" и "Блокада" Едуард Зуик. Преговорите между Зуик и началството на Парамаунт протичат в момента и ако се стигне до подписване на договор това ще бъде втори общ проект на 62-годишния режисьор и Том Круз (след хита от 2003-та година "Последният самурай" ).

Сценарият на първия “Джак Ричър” бе базиран на деветата книга от литературната поредица за титулярния бивш офицер от американската армия, чието официално заглавие е "One Shot". От своя страна, сюжета на втората филмова версия ще черпи вдъхновение от осемнадесетата книга от поредицата “Never Go Back”, която отново е дело на писателя Лий Чайлд.

По адаптирането на “Never Go Back” за големия екран ще работи Маршал Хърсковиц ("Съдба на куртизанка", "Любовта е опиат"), който в ролята си на продуцент и сценарист е бил част от творческите екипи на всички големи филми на Едуард Зуик ("Кървав диамант", "Последният самурай", "Блокада" и "Съпротива"). Самият Зуик също ще участва в писането на сценария.

Екранната история на “Джак Ричър 2” ще се фокусира върху препятствията пред които се изправя Ричър след като научава, че негова стара приятелка е била арестувана в една от най-големите и охранявани военни бази в щата Вирджиния.

Кастингите за поддържащи роли все още не са започнали и за момента Том Круз е единствения потвърден за участие актьор. Освен изпълнител на главната роля Круз е също така и продуцент на продължението, заедно с Кристофър Макуори и Маршал Хърсковиц.

Очакванията са, че снимките на “Джак Ричър 2” ще стартират през първата половина на 2016-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.