“Z-тa световна война 2” с премиера през лятото на 2017-та

25.05.2015 г.
“Z-тa световна война 2” с премиера през лятото на 2017-таРежисираният от Марк Форстър “Z-та световна война” си спечели славата на един от най-проблемните проекти на студиото Парамаунт Пикчърс, но това не оказа влияние на приходите в бокс офиса и екшънът натрупа в световен мащаб над половин милиард долара.

Филмът е най-успешното заглавие в досегашната кариера на Брад Пит и, напълно очаквано, от Парамаунт дадоха зелена светлина за направата на директно продължение.

По сценария на “Z-тa световна война 2”, заедно с автора на книгата Макс Брукс, започна да работи номинираният за “Оскар” Стивън Найт (режисьор на “Колибри”, сценарист на "Седмият син"), а Пит нееднократно потвърди, че ще изиграе отново главната роля на бившия следовател от Обединените нации Джери Лейн. Освен това, Брад Пит ще бъде и един от продуцентите.

Преди няколко месеца от Парамаунт Пикчърс заявиха, че втората част ще тръгне по кината в средата на 2016-та година, но малко по-рано днес стана ясно, че нуждата от повече време за разработване на проекта е довела до отлагане на премиерата с една година. Официален източник от студиото разкри пред Variety, че “Z-тa световна война 2” ще се завърти по световните киноекрани в началото на месец юни, 2017-та година.

Въпреки успеха на оригиналния филм, Марк Форстър отказа да се завърне за продължението и мястото му беше заето от 39-годишния испански режисьор Хуан Антонио Байона. За Байона “Z-тa световна война 2” е втори англоезичен филм след вдъхновената от истински събития драма “Невъзможното”.

Снимките на втората част се очаква да стартират през пролетта на 2016-та година, а към вече потвърдения Брад Пит ще се присъедини отново Мирей Инос ("Гангстерски отдел"). В първия “Z-та световна война” Инос изигра ролята на Карин Лейн - съпругата на главния герой Джери Лейн.

Работата по сценария на продължението протича в момента и единственото, което се знае за сюжета е, че той ще се фокусира върху все по-тежките последствия от глобалната зомби-пандемия и продължаващите опити на Джери Лейн да сложи край на заразата.

Също както предшественика си, “Z-тa световна война 2” ще разполага с бюджет за снимки и реклама от над 150 милиона долара, а очакванията са, че завършения филм ще се прожектира в триизмерен и IMAX формат.

В най-добрия случай до края на тази година ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към Брад Пит и Мирей Инос.

Световната премиера на “Z-тa световна война 2” ще се състои на 9-ти юни, 2017-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.