Задава се трети филм от хитовата поредица с Еди Мърфи "Смахнатият професор"

30.06.2015 г.
Задава се трети филм от хитовата поредица с Еди Мърфи През лятото на 1996-та година по българските и световни екрани се завъртя струващата 55 милиона долара фантастична комедия с Еди Мърфи и Джейда Пинкет Смит "Смахнатият професор". Своеобразен римейк на едноименната продукция от 60-те години, филма се превърна в изненадващ успех за създателите си с приходи в световен мащаб от над 270 милона долара. За изпълненията си на седем различни персонажи Еди Мърфи получи номинация за "Златен глобус", а членовете на Американската академия за филмово изкуство и наука наградиха продукцията с "Оскар" за "Най-добър грим".

Големият зрителски успех на "Смахнатият професор" доведе до заснемането на директно продължение, което излезе на кино през 2000-та година. Еди Мърфи отново изигра главната роля на добродушния колежански професор Шърман Клъмп, а самия филм регистрира приходи от 166 милиона долара.

В месеците след премиерата на "Смахнатият професор 2" се появиха слухове за разработването на трети филм от поредицата, но от началството на Юнивърсъл Пикчърс побързаха да опровергаят информацията. През 2010-та година обаче, самият Еди Мърфи заяви, че е започнал да работи по сценария на второ продължение.

Мърфи: "Може да има още един "Смахнатият професор". Работим по нещо, което смятаме, че е много забавно. Ако от студиото искат филма, ние ще го направим."

През изминалите пет години нямаше официален коментар от страна на Юнивърсъл Пикчърс, но сега Брайън Грейзър (продуцента на първите две части) разкри, че все още надежда да заснемат трети филм от поредицата "Смахнатият професор".

Грейзър по време на подкаст-шоуто на Адам Корола "Take A Knee": "Изненадващо много хора ме питат за "Смахнатият професор". Истината е, че аз винаги съм искал да направим още една част. Шърман Клъмп е герой, който много харесвам. Да, той е забавен, но това, което повече ми харесва са моментите, които разкриват тъгата в душата му. Като например сцената в първия филм, в която Дейв Шапел го подиграва за теглото му.

Еди Мърфи е невероятен в тези филми и ако зависeше само от мен щяхме да направим третата част преди десет години. Това, което мога да кажа сега е, че провеждаме разговори и Еди определено има желание да участва в нов "Смахнатият професор". Но засега всичко е на ниво разговори. Тепърва трябва да получим одобрението на студиото."

Само преди няколко дни Арнолд Шварценегер потвърди, че Еди Мърфи ще се присъедини към актьорския състав на продължението на хита "Близнаци" (озаглавено "Тризнаци" - "Triplets"). Освен този проект Мърфи е част и от екипа на дълго разработвания "Ченгето от Бевърли Хилс 4".

В най-добрия случай едва след като приключи с работата си по тези две продукции, 54-годишния актьор ще се насочи към "Смахнатият професор 3".
Copyright © 2024 Dir.bg.