Без Майкъл Кийтън и Джей Кей Симънс в “Конг: Островът на черепа”

03.07.2015 г.
Без Майкъл Кийтън и Джей Кей Симънс в “Конг: Островът на черепа”В началото на 2014-та година студиото зад последната холивудска версия на “Годзила” оповести, че ще бъде направена нова пълнометражна лента за небезизвестния Кинг Конг. Продукцията за легендарната гигантска горила, озаглавена “Конг: Островът на черепа” (“Kong: Skull Island”), ще тръгне по българските киноекрани през пролетта на 2017-та година, а в главната роля ще видим англичанина Том Хидълстън, който е познат на киноманите най-вече като злодея Локи от филмовата вселена на Марвел.

Преди няколко месеца беше съобщено, че към Хидълстън се очаква да се присъединят звездата от "Батман" Майкъл Кийтън и тазгодишния носител на "Оскар" Джей Кей Симънс ("Мексиканецът"). Персонажите на двамата актьори бяха описвани като "изключително важни за историята герои" и се смяташе, че е само въпрос на време преди те да подпишат официалните договори за участие.

Преди броени часове обаче, беше оповестена новината, че Кийтън и Симънс са се оттеглили в последния момент от “Конг: Островът на черепа”. Като основна причина за тяхното решение е изтъкнато несъответствие в графиците (резултат от ангажиментите на двамата изпълнители по няколко различни филмови проекти).

От началството на студиото Legendary Pictures заявиха, че напускането на Майкъл Кийтън и Джей Кей Симънс няма да забави работата по продукцията и търсенето на техни заместници вече е започнало.

Екранната история на “Конг: Островът на черепа” ще се развива през 1971-ва година. Действието е ситуирано в Детройт, щата Мичиган, и титулярния мистичен остров, а в центъра на сюжета са действията на група дръзки изследователи, които пристигат в дома на Кинг Конг със специална мисия.

Бюджетът за снимки и реклама на мащабния филм ще надвишава сумата от 200 милиона долара, а режисурата вече е поверена на Джордън Робъртс, който направи своя дебют в киното с независимата драма от 2013-та година “Кралете на лятото”.

“Конг: Островът на черепа” ще съдържа множество препратки към оригиналния филм за Кинг Конг от 1933-та година, а по време на снимките ще се използват триизмерни и IMAX камери.

Стартът на снимачния процес ще бъде даден в края на тази година и очакванията са, че до няколко седмици ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към вече потвърдения Том Хидълстън.

Световната премиера на триизмерния “Конг: Островът на черепа” е насрочена за 10-ти март, 2017-та година.

Copyright © 2024 Dir.bg.