Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Марго Роби / Margot Robbie

Дата на раждане - 02.07.1990
Място на раждане - Долби, Австралия

Известната австралийска актриса е родена в семейството на физиотерапевтка и има двама братя и една сестра. Баща им, търгуващ със захарна тръстика, ги изоставя като малки. 8-годишна, Марго изкарва курс по цирково изкуство и получава сертификат за трапец. Работи и завършва драма в колежа Somerset (до 12 г.) в предградието Маджъраба в родния й щат Куинсланд - в това градче тя е отрасла, изкарвайки много време във фермата на своя дядо. Като тийнейджър на 17 г. отива в Мелбърн в търсене на актьорска кариера; активно сърфира и работи в магазин за сърфове. През 2008-2010 г. играе в сапунената тв опера "Съседи" с бисексуално превъплъщение, за което е номинирана за награди. Месеци след изтичане на договора си, тя се мести в Калифорния, САЩ. През 2011 г. успява да влезе в американски сериал - драмата "Пан Ам" на ABC, с което дава заявка за Холивуд. През 2013 г. идва и пълнометражният й кино дебют в британската фентъзи драмедия "Въпрос на време" (Working Title Films / Universal Pictures).

С партнирането на Леонардо ДиКаприо във "Вълкът от Уолстрийт" (2013) на Скорсезе настъпва часът на славата за Марго Роби. За изпълнението си е номинирана в категорията "пробив" на наградите на MTV, както и за други награди. Още на следващата година тя създава своя продуцентска къща - LuckyChap Entertainment, като едновременно с това играе във военната драмедия "Френска сюита" (копродукция, 2014 г.). Следват роли в криминалната драмедия "Фокус" (САЩ, 2015) с Уил Смит и трилър фантастиката "Z for Zachariah" (2015), както и камео участие в оскаровия "Големият залог" (2015).

След приключенското фентъзи "Легендата за Тарзан" (2016) и биографичния "Уиски, танго, фокстрот" (2016), с "Отряд самоубийци" (отново 2016 г.) идва световната известност и номинация за наградата "Teen Choice". Роби не е участвала в кастинг за филма на Дейвид Ейър, тъй като ролята й е предложена; тя лично изпълнява повечето от каскадите си в него. От юни 2016 г. е лице на рекламна кампания за серия аромати на Келвин Клайн, а през септември 2016 г. успява да подпише партньорско споразумение между продуцентската си къща и Warner Bros. Биографичният "Аз, Тоня" (2017) й носи високи оценки от критиката, както и номинация за Златен глобус.

В личния си живот, от декември 2016 г. е омъжена за английския продуцент Том Акерли, като сватбата се осъществява в родната й Австралия. С него се запознава през 2013 г. на снимките на "Френска сюита", на който филм той е трети помощник-режисьор. Месец преди сватбата Марго Роби освобождава къщата си в Лондон и се задържа като постоянно местоживеене в Лос Анджелис. През 2017 г. списание "Тайм" я включва в 100-те най-влиятелни личности в света.

Филмография

Актьор: Астероид Сити Барби Вавилон Амстердам Отрядът самоубийци Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) Dreamland Bombshell Имало едно време в холивуд Мери, кралицата на шотландците Сбогом, Кристофър Робин I, Tonya Отряд самоубийци Тарзан Фокус Вълкът от Уолстрийт Въпрос на време Продуцент: Барби Обещаваща млада жена Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) Dreamland I, Tonya Озвучен от: Зайчето Питър 2: Беглецът LEGO Филмът 2: Второто пришествие Зайчето Питър

Новини

Том Круз стана най-високоплатен актьор, Марго Роби води при жените „Соник: Филмът“ е отново на върха Най-бързият таралеж се превърна в шампион в боксофиса Творчески планове: Хоакин с Майк Милс, Марго и Крисчън с Дейвид О. Ръсел "1917" награден за най-добър филм от професионалната гилдия Номинации за наградите „Оскар“ 2020 Третият филм на Грета Гъруиг ще е мюзикъл Актьорската гилдия пренебрегна Робърт Де Ниро и Антонио Бандерас Първи трейлър и плакат на „Зайчето Питър: По широкия свят“ Първи трейлър на „Хищни птици“ „Хищни птици“ с официален плакат Уайтити преговаря за роля в новия "Отряд самоубийци" Звездно трио отстранява изпълнителния директор на Fox News Грета Гъруиг режисира Марго Роби Нов трейлър „Имало едно време... в Холивуд“ Джон Сина преговаря за роля в „The Suicide Squad“ Приключиха снимките на „Хищни птици“ Първи плакат на „Имало едно време в Холивуд“ Джеймс Гън намери заместник на Уил Смит Уил Смит напуска The Suicide Squad Наградите „БАФТА“ 2019 Анапурна без пари за филма за Фокс Нюз Обявиха имената на актрисите в „Birds of Prey“ Марго Роби като отмъстителна еврейка в "Ruin" Деймън Хериман ще се превъплъти в страховития Чарлз Мансън Рафал Заверуха играе Роман Полански при Тарантино Джон Литгоу с главна роля във "Fair and Balanced" "Birds of Prey" е предисторията на Харли Куин Първа порция презентатори на Оскар 2018 Още една предистория за Харли Куин Първи тийзър-трейлър на „Аз, Тоня“ Жокера срещу Харли Куин в самостоятелен филм Тарантино с филм за убийствата от Мансън Марго Роби ще играе кралица Елизабет Прекратиха проекта на Тим Минчин IMDb-класация на Топ 10 най-четени заглавия "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи Марго Роби в нов филм: Beautiful Things Самостоятелен филм за Харли Куин от "Отряд самоубийци"
Copyright © 2024 Dir.bg.