Assassin's Creed

Assassin´s Creed

Великобритания, Франция, САЩ, Хонконг | 2016г | 116 минути | 3D , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 21.12.2016
Премиера в България: 30.12.2016
Премиера на DVD: 02.05.2017
Производител: Regency Enterprises, Ubisoft Motion Pictures, DMC Film, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

(тв заглавие: "Орденът на асасините")
По популярната едноименна видеоигра (2007 - 2015 г.) на Ubisoft.

Необятна, пресичаща времена и светове история за съдбата на човек, който се озовава в центъра на древна битка между две могъщи секти. Единствено чрез овладяване на спомените на своя прародител, запечатани в собствената му ДНК, той ще може да сложи край на конфликта и да спечели собственото си изкупление.

Калъм Линч (Майкъл Фасбендър) е осъден на смърт затворник с трагично детство, който - вместо изпълнение на присъдата - неочаквано получава втори шанс, благодарение на тайните експерименти на Абстерго Индъстрис. Чрез революционна технология, която отключва генетичните спомени от неговата ДНК, Кал е изпратен столетия назад, в XV-ти век в Испания. Там той изживява спомените на далечния си роднина - Агилар де Нера, член на тайно общество, известно като "Асасините" ("убийците"), които се борят, за да защитят свободната воля от властолюбивите тамплиери. Променен от миналото, Кал започва да придобива знания и физически умения за Майстор, необходими за сваляне на репресивната организация на тамплиерите в наши дни.

Сега вече Кал може да се изправи срещу тираничните и могъщи рицари-тамплиери в днешно време, под мотото "Ние работим в мрака, за да служим на светлината".

Снимките са осъществени в Малта, Испания и Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Джъстин Кързел
В ролите: Майкъл Фасбендър, Марион Котияр, Майкъл Уилямс, Ариане Лабед, Брендън Глийсън, Джереми Айрънс, Брайън Глийсън, Карлос Бардем
Сценаристи: Бил Колаж, Адам Купър, Майкъл Лесли
Продуценти: Жан-Жулиен Бароне, Патрик Краули, Майкъл Фасбендър, Франк Маршал
Музика: Джед Кързел
Оператор: Адам Аркапоу
Copyright © 2024 Dir.bg.